Επιστολή αναπληρωτών ΕΕΠ για τη συνάφεια των μεταπτυχιακών κλάδων ΕΕΠ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/07/2016 - 20:44 | Author: Newsroom

“Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ”. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π. ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΦΕΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΤΟΥ Ε.Ε.Π.

Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή συναδέλφων Ε.Ε.Π. αναφορικά με το θέμα της αποστολής όλων των μεταπτυχιακών τίτλων αναπληρωτών κλάδων του Ε.Ε.Π. στην επιτροπή του Ι.Ε.Π., για κρίση επί της στο αντικείμενο απασχόλησης αλλά και στην Ε.Α.Ε. και στη Σχολική Ψυχολογία.
Υπενθυμίζουμε πως κάτι ανάλογο δεν ίσχυσε για τους υποψήφιους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς Ε.Α.Ε., των οποίων τις συνάφειες των μεταπτυχιακών τίτλων Ε.Α.Ε. και μόνον, έκρινε η επιτροπή του Ι.Ε.Π. από την ημερομηνία ανάρτησης στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ της απόφασής του, δηλαδή από 11-3-2016 και μετά.-
Δείτε αναλυτικά το θέμα από εδώ

Βασίλης Βούγιας

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
“Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ”
Το Ε.Ε.Π. αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες λειτουργίας των ΚΕ.Δ.Δ.Υ και των Ειδικών Σχολείων της χώρας.
Εδώ και κάποια χρόνια πολλοί από εμάς μπροστά στο κυνήγι της κακοπληρωμένης και για μερικούς μόνο μήνες πρόσληψης από το υστέρημα μας ή των γονιών μας επενδύσαμε σε μεταπτυχιακά και διδακτορικά τα οποία μας έδιναν για κάποιους μήνες εργασία.
Από πέρυσι οι ιθύνοντες νόες του Υπουργείου έχουν ξεκινήσει ένα μπαράζ επιθέσεων προς τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά αυτά χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τον προγραμματισμό, την αγωνία τον κόπο και τα χρήματα κανενός μας.
Εάν δεν αναγνωρίζονταν τότε οι τίτλοι δεν νομίζω να ήθελε κάποιος από εμάς να πετάξει τόσο κόπο και χρήμα στον κάδο των αχρήστων. Βέβαια από αυτό το άγχος όλως τυχαίως απαλλάχτηκαν οι εκπαιδευτικοί (πως τα κατάφεραν άραγε;) που ήταν κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων στην ειδική αγωγή καθώς δεν θα ελεγχθεί κανένας κάτοχος μεταπτυχιακού του οποίου έχει κριθεί ήδη η συνάφεια (και σε πολλές περιπτώσεις κοινούς μεταπτυχιακούς τίτλους).
Άραγε πόσο δίκαιο είναι να αντιμετωπίζονται εργαζόμενοι του ίδιου χώρου με διαφορετικά μέτρα και σταθμά;
Άραγε ποιος θα μπορέσει να καταφέρει να σταματήσει τον αιφνιδιασμό που προσπαθεί το Υπουργείο;
Ποιός θα ασχοληθεί με το Ε.Ε.Π. τον προγραμματισμό, τα άγχη και τις αγωνίες μας;
Υπάρχει κάποιος για να συνταχθούμε όλοι μαζί του;
Οι υπογράφοντες είναι διαθέσιμοι σε οποιαδήποτε νομική διαδικασία ξεκινήσει από οποιονδήποτε για να αποτραπεί αυτή η ενδεχόμενη αδικία εις βάρος μας.
Όποιος έχει κάτι νεότερο παρακαλούμε πολύ ας επικοινωνήσει μαζί μας.
Μ.Κ-Σ.Ζ.-Μ.Α.-Α.Γ.-Δ.Β.-Λ.Σ.-Μ.Π.

Loading...
  • europalso

    ideascentral