Επισημάνσεις του μέλους του Δ. Σ. της ΔΟΕ Γ. Τρούλη για το σχέδιο νόμου Φίλη για τους αναπληρωτές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/04/2016 - 19:42 | Author: Newsroom

Ενημέρωση από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΟΕ Γιώργο Τρούλη:

Οφείλω να κάνω κάποιες επισημάνσεις για το θέμα του σχεδίου που παρουσίασε το υπουργείο στις δύο Ομοσπονδίες και την παραπέρα πορεία μας.

Ο αγώνας μας για να πάρει πίσω το υπουργείο παιδείας το σχέδιο για την κατάταξη των αναπληρωτών απαιτεί συντονισμό και σοβαρή αντιμετώπιση από όλους μας.
α) Δεν καταθέτει αύριο το υπουργείο το σχέδιο στη Βουλή.
β) Έχουν ζητηθεί οι γνώμες των Ομοσπονδιών πάνω στο πλαίσιο, άρα εκκρεμεί να κατατεθεί η άποψη του κλάδου.
γ) Αύριο το πρωί, στα Τρίκαλα που βρισκόμαστε, συνεδριάζει το ΔΣ της ΔΟΕ για το θέμα.
δ) Η ΟΛΜΕ έχει ήδη πάρει απόφαση για κινητοποίηση την Παρασκευή 15 Απριλίου για το θέμα.
ε) Το ΔΣ της ΔΟΕ κατευθύνεται να συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας και αύριο θα βγει η σχετική απόφαση και ανακοίνωση.
στ) Μεγαλύτερη αξία έχει μια επιτυχημένη και δυναμική κινητοποίηση όλων των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας παρά μικρές συγκεντρώσεις των 50 ή 100 ατόμων έξω από το υπουργείο παιδείας.
ζ) Βασικό αίτημα πρέπει να αποτελεί η προάσπιση της διασφάλιση της αναγνώρισης του συνόλου της προϋπηρεσίας όλων των αναπληρωτών.
η) Εάν δεν ενωθούμε γύρω από αυτό το αίτημα και φυσικά άμεσους διορισμούς σε όλες τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης, δεν θα πετύχουμε τίποτα.
θ) Όλοι μαζί να διεκδικήσουμε ένα ενιαίο πλαίσιο προσλήψεων με βασικό κριτήριο την προϋπηρεσία και τον τίτλο του πτυχίου μας.

Loading...
  • europalso

    ideascentral