Επιπρόσθετα μέτρα στήριξης των φοιτητών αποφάσισε η Κυπριακή Κυβέρνηση

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/12/2016 - 19:36 | Author: Newsroom

Σε ανακοίνωσή του, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής, αναφέρει ότι «το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, προσηλωμένο στον βασικό του στόχο για παροχή όσο το δυνατόν ουσιαστικότερης στήριξης στους φοιτητές μας και ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων, έκρινε αναγκαία τη διάθεση ποσού ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ για πρόσθετα μέτρα κοινωνικής ενίσχυσής τους».

Στο πλαίσιο αυτό, το ΥΠΠ ανακοινώνει την παραχώρηση των ακόλουθων επιπρόσθετων μέτρων στήριξης των φοιτητών και των οικογενειών τους:

• Καταβολή μέρους των οφειλόμενων διδάκτρων, σε φοιτητές προπτυχιακού επιπέδου Ιδιωτικών Πανεπιστημίων της Κύπρου, οι οποίοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία όλες τις ακαδημαϊκές τους υποχρεώσεις κατά την περίοδο της έντονης οικονομικής κρίσης (τα ακαδημαϊκά έτη 2012/13, 2013/14, 2014/15), αλλά δεν έχουν λάβει το πτυχίο τους λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων. Με το μέτρο αυτό αναμένεται να πάρουν το πτυχίο τους φοιτητές, οι οποίοι έχουν υπόλοιπα διδάκτρων μέχρι 15.000 ευρώ, και ήταν δικαιούχοι του φοιτητικού πακέτου κατά τα πιο πάνω έτη. Το ποσό που θα διατεθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για την υλοποίηση του εν λόγω μέτρου αναμένεται να ανέλθει στις 600.000 ευρώ, ενώ τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια θα καταβάλουν ποσό που αντιστοιχεί στο 20% της συνολικής δαπάνης. Με αυτό τον τρόπο θα καταστεί δυνατό να πάρουν το πτυχίο τους 100 περίπου φοιτητές που είχαν οικονομικές δυσκολίες.

• Χριστουγεννιάτικο Επίδομα ύψους 200 ευρώ, σε φοιτητές που εξασφάλισαν συνολικό αριθμό μορίων 23 και άνω κατά την αξιολόγηση των αιτήσεων που υπέβαλαν για φοιτητικά επιδόματα το 2015-2016. Βάσει του μέτρου αυτού, χριστουγεννιάτικο επίδομα θα λάβουν 2015 λήπτες φοιτητικών επιδομάτων, με τη συνολική δαπάνη να ανέρχεται περίπου στα 403.000 ευρώ.

Τα πιο πάνω μέτρα ενέκρινε στη χθεσινή του συνεδρίαση το Υπουργικό Συμβούλιο και εντάσσονται στην ευρύτερη προσπάθεια της Κυβέρνησης για στήριξη των φοιτητών και διευκόλυνση της ομαλότερης ένταξής τους στην κοινωνία και οικονομία της Κύπρου.

Πηγή

Loading...
  • europalso

    ideascentral