Επιμορφωτική Ημερίδα χωρίς κόστος συμμετοχής

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/02/2016 - 16:23 | Author: Newsroom

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου: «Σχε­διασμός και Ανάπτυξη προσβάσιμου εκπαιδευτικού & εποπτικού υλικού για μα­θητές με αναπηρίες – Οριζόντια Πράξη», διοργανώνει Επιμορφωτική Ημερίδα με τίτλο «Ημερίδα Ενημέρωσης για την Πρόσβαση στην Εκπαίδευση.

Ταυτότητα Ημερίδας

Ο χαρακτήρας της Ημερίδας είναι επιμορφωτικός. Στόχος είναι να παρουσιαστεί η πληθώρα των δράσεων που υλοποιούνται ή υλοποιήθηκαν μέσω του Έργου. Η ομάδα των ειδικών επιστημόνων-εμπειρογνωμόνων του Έργου θα ενημερώσει τα στελέχη της εκπαίδευσης, τους εκπαιδευτικούς και τους εν γένει ενδιαφερόμε­νους (γονείς, μαθητές κλπ.) για τη σκοπιμότητα και τα οφέλη από την υλοποίηση του Έργου μέσα από ομιλίες και διαδραστικές, βιωματικές δραστηριότητες.

Θεματικοί άξονες

Η Ημερίδα θα εστιάσει στις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών που πα­ρου­σιάζουν:

ü Προβλήματα όρασης

ü Προβλήματα ακοής

ü Κινητικά προβλήματα των άνω άκρων

ü Μέτρια και ελαφριά νοητική αναπηρία

ü Αυτισμό

ü Προβλήματα προσοχής και συγκέντρωσης

Το Πρόγραμμα της Ημερίδας είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Έργου http://www.prosvasimo.gr/el/.

Τόπος διεξαγωγής της Ημερίδας

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Κεντρικό Κτίριο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων (Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι), στην Αίθουσα Jacqueline de Romilly, το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 09.30 – 14.30.

Συμμετοχή

Η ημερίδα απευθύνεται και μπορούν να την παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές χωρίς κανένα κόστος συμμετοχής. Όσοι επιθυμείτε να συμμε­τάσχετε στην ημερίδα, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα:

https://docs.google.com/forms/d/1X_kbVQklWweu15cGZ0tSghs8oSJ-yeZom51hjBSrxjE/viewform

Επιπλέον, όσοι έχετε ανάγκες προσβασιμότητας, όπως διερμηνέα ΕΝΓ, συνοδό κ.ά., παρακαλούμε να το δηλώσετε στην ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής, για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.

Ανακοίνωση

Πρόγραμμα Ημερίδας

afisa2

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral