“Επιλογή σημαιοφόρων με κλήρωση: Κι αν σου κάτσει;”

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/08/2017 - 00:49 | Author: Newsroom

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων.» (Αριστοτέλης) – Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου – Πύργος, 2 Αυγούστου 2017.

Ο μεγάλος αρχαίος Έλληνας συγγραφέας Όμηρος, στο πασίγνωστο έργο του «Ιλιάδα» αναφέρει ότι ο Ιππόλοχος από τη Λυκία έδωσε στον γιο του, Γλαύκο, πριν φύγει για την Τροία, να πολεμήσει τους Έλληνες, την παρακάτω συμβουλή: «Αἰὲν ἀριστεύειν καὶ ὑπείροχον ἔμμεναι ἄλλων» (“Πάντα να αριστεύεις και να ξεπερνάς τους άλλους”).
«Οπισθοδρομικέ» Ιππόλοχε!!! Γιατί να δώσεις τέτοια συμβουλή στο παιδί σου; Θα μπορούσες να είχε πάει με…. κλήρωση στην Τροία. Όπως σήμερα, που η αριστερή μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, χωρίς να διαλεχθεί με κανέναν, αποφάσισε εν μία νυκτί ότι, η επιλογή των σημαιοφόρων, από τούδε και στο εξής, θα γίνεται με… κλήρωση!!! Κάτι σαν ΛΟΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΤΖΟΚΕΡ, ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ και πάει λέγοντας. Χωρίς κανένα απολύτως κριτήριο!!! Τυχαία!!!

Μετά την αλήστου μνήμης Καρανίκεια ρήση «η καριέρα είναι σαν τη χολέρα», τώρα, έχουμε την αριστεία στην Παιδεία που είναι σαν τη χολέρα για την αριστερή κυβέρνηση. Και, με νύχια και με δόντια, εν μέσω θέρους, με κλειστά τα σχολεία, διαπνεόμενη από τη στείρα ιδεοληψία που διακρίνει τα στελέχη της, επιχειρεί να την εξοβελίσει από την Δημόσια Παιδεία ως ρετσινιά και να την αντικαταστήσει με τη χρυσή μετριότητα, με την ήσσονα προσπάθεια, με την… τύχη και όχι με την αξία.
«Σε έναν κόσμο που ο λιγότερο ικανός έχει τις ίδιες απολαβές με τον άριστο, τι θα κινητοποιεί την επιθυμία να γίνει κάποιος καλύτερος; Και τι νόημα έχει να προσπαθεί κανείς να κατακτήσει μια κορυφή, αν φτάνοντας κατάκοπος εκεί πάνω έχουν ήδη φτάσει εκεί οι μέτριοι με ελικόπτερο; Η επιθυμία να ξεχωρίσουμε, να γίνουμε καλύτεροι και να κάνουμε τη διαφορά, είναι εγγενής. Η επιβράβευση είναι το κίνητρο. Αν δεν υπάρχει το κίνητρο, τότε η επιθυμία είτε θα μαραζώσει κι ένα μεγάλο ταλέντο θα αδρανοποιηθεί είτε θα στραφεί στο περιθώριο της κοινωνίας, αναζητώντας χώρο να εξελιχθεί και να επιβραβευτεί. Αν τον βρει, τότε ο ταλαντούχος άνθρωπος θα στραφεί εναντίον της κοινωνίας την οποία κανονικά θα είχε ωφελήσει.» (Πηγή: grethexis).
Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα αυτήν την απαράδεκτη απόφαση. Καλούμε την κοινωνία, σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα, τους γονείς, να ορθώσουν το ανάστημά τους και να αγωνιστούν για μία Παιδεία που θα προωθεί έμπρακτα την αριστεία και θα επιβραβεύει τους πραγματικά άριστους μαθητές, να αντισταθούν στην αριστερή ισοπέδωση αρχών, ιδεών και αξιών που χιλιάδες χρόνια τώρα διέπουν την Παιδεία μας και την καταξιώνουν παγκοσμίως

Για την Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου,

Αθανάσιος Κατσίμπελης  Αιρετό μέλος της παράταξης στο Δ. Σ. του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πύργου
Κωνσταντίνος Κούλης  Αιρετός της παράταξης στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ
Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος  Αιρετός της παράταξης στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ

Loading...
  • europalso

    ideascentral