Επιλογή Διευθυντών – Η μυστική ψηφοφορία είναι το πιο σημαντικό μέρος της διαδικασίας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/05/2015 - 19:52 | Author: Newsroom

Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε Κορινθίας: “Σχετικά με την επιλογή των διευθυντών των σχολείων”

Συνάδελφοι,-ισσες,

Με αφορμή την έναρξη της διαδικασίας επιλογής των διευθυντών σχολικών μονάδων , σας παραθέτουμε την άποψη της πλειοψηφίας του Δ.Σ.

στο ζήτημα αυτό.

Συνάδελφοι, η συμμετοχή του Συλλόγου Διδασκόντων στην επιλογή διευθυντών με μυστική ψηφοφορία είναι το πιο σημαντικό μέρος όλης της διαδικασίας. Ήρθε η στιγμή να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι ο Σύλλογος Διδασκόντων πρέπει να είναι το κυρίαρχο όργανο του σχολείου και να αποφασίζει για τη λειτουργία του με δημοκρατικές διαδικασίες, μέσα σε κλίμα συνεργασίας και σύμπνοιας.

Για πρώτη φορά μας δίνεται η δυνατότητα να αποφασίσουμε ποιον θέλουμε να έχουμε στην ηγεσία του σχολείου μας. Ο ρόλος μας στην επιλογή διευθυντή, αν και μικρός, είναι σημαντικός, διότι καλούμαστε με σύνεση και σοβαρότητα να σκεφτούμε αν το πρόσωπο που μας προτείνεται, διακρίνεται για το ήθος του, το δημοκρατικό του πνεύμα , τη διάθεση συνεργασίας και υποστήριξής μας στο δύσκολο έργο μας και την σθεναρή εναντίωσή του στις διαδικασίες της ΑΕΕ- αξιολόγησης.

Ας μη βιαστούν αυτοί που θίγονται να βγάλουν το συμπέρασμα ότι ο Σύλλογος Διδασκόντων θα λειτουργήσει με κριτήρια κομματικά, συντεχνιακά ή συμφεροντολογικά. Ας μη βιαστούν αυτοί που θίγονται να πουν ότι είμαστε ανεύθυνοι και ανώριμοι να αποφασίσουμε…

Είναι καιρός να πνεύσει άνεμος δημοκρατίας στα σχολεία μας. Αρκετά περάσαμε το τελευταίο διάστημα με την αξιολόγηση, την οποία σταματήσαμε με την επιμονή και το θάρρος μας. Συνεχίζουμε με θάρρος και αποφασιστικότητα μέχρι την τελική κατάργηση όλου του πλαισίου της!

Συνάδελφοι, ο Σύλλογος Διδασκόντων είναι η δύναμή μας !

Αξίζει το σεβασμό όλων μας !

sepek.gr

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral