Επιλογές Διευθυντών: Προσέφυγαν στο ΣτΕ οι εκπαιδευτικοί των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/10/2017 - 10:16 | Author: Newsroom

Οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν με θητεία στα πενήντα τρία (53) Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) όλης της χώρας είτε ως Υπεύθυνοι ΚΠΕ, είτε ως Αναπληρωτές Υπεύθυνοι ΚΠΕ, είτε ως μέλη των Παιδαγωγικών Ομάδων των ΚΠΕ καθώς και εκατοντάδες ακόμα εκπαιδευτικοί που υπηρέτησαν το θεσμό από το 1993 που ιδρύθηκε το πρώτο ΚΠΕ στην Ελλάδα (ΚΠΕ Κλειτορίας) έως και σήμερα τιμωρήθηκαν από την σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για τη θητεία τους αυτή είτε με τον αποκλεισμό τους από τη συμμετοχή στις επιλογές είτε με την αφαίρεση μορίων λόγω της μη αναγνώρισης της διδακτικής τους προϋπηρεσίας!

Ήρθαν οι σημερινοί κυβερνώντες που συγκυβερνούν με τους Οικολόγους Πράσινους να τους πουν πως δεν αναγνωρίζεται πια η διδακτική τους προϋπηρεσία.Οι εκπαιδευτικοί των ΚΠΕ είχαν ζητήσει την άρση όλων των αδικιών, λαθών και παραλείψεων που έγιναν με την κατάθεση, ψήφιση και ισχύ του Ν.4473/30-5-2017 αλλά η πολιτική ηγεσία τους αγνόησε.

Μονόδρομος για αυτούς και για την αξιοπρέπειά τους ήταν η κατάθεση των προσφυγών 139 εκπαιδευτικών ΚΠΕ (μελών ΠΟ, Αναπληρωτών Υπευθύνων, Υπευθύνων) στο Συμβούλιο της Επικρατείας από το δικηγορικό γραφείο του κ. Χρυσανθάκη που έγινε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του greekteachers.gr ,τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017.

Οι δύο αιτήσεις ακυρώσεως έγιναν με αιτήματα την αναγνώριση της διδακτικής υπηρεσίας για όλους τους εκπαιδευτικούς των ΚΠΕ, καθώς και την αναγνώριση διοικητικού καθοδηγητικού για Αναπληρωτές Υπευθύνων και Υπευθύνους ΚΠΕ.

Loading...
  • europalso

    ideascentral