«Επίδομα θέσης ευθύνης αναπληρωτών»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/10/2017 - 12:59 | Author: Newsroom

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε.Σητείας ο Μύσων – Το νομικό πλαίσιο αποκλείει τους συναδέλφους από το επίδομα θέσης ευθύνης σε 4/θ και άνω σχολικές μονάδες.

Είναι γεγονός ότι οι αναπληρωτές συνάδελφοι είναι το 1/3 του κλάδου και συνεπώς πολλά σχολεία τα στελεχώνουν  αποκλειστικά. Συνεπώς σχολικές μονάδες 4/θ και άνω ,που δεν έχουν πληρωθεί οι κενές θέσεις μετά τη διαδικασία επιλογής στελεχών, έχουν μείνει με κενό στη διοίκηση το οποί καλείται να καλύψει αναπληρωτής συνάδελφος χωρίς να παίρνει το επίδομα θέσης ευθύνης.

Τα κενά που έχει δημιουργήσει η πολιτική επιλογή των τελευταίων κυβερνήσεων να μην κάνουν κανένα μόνιμο διορισμό δε θα τα καλύψουν για ακόμα μια φορά οι συνάδελφοι αναπληρωτές.

Όποιος εκτελεί καθήκοντα διοίκησης θα πρέπει να λαμβάνει και τα ανάλογα.

Καλούμε τη ΔΟΕ να παρέμβει προς το Υπουργείο για να γίνει η απαραίτητη τροποποίηση στο νομικό πλαίσιο προκειμένου οι συνάδελφοι αναπληρωτές να έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν κανονικά το της θέσης ευθύνης.

Για το Δ.Σ.

  Ο Πρόεδρος                                                                     Η Γεν. Γραμματέας

 

Αλεξάκης Αλέξανδρος                                                                                                   Σαντιμπαντάκη Ελένη

 

Loading...
  • europalso

    ideascentral