Επίδομα ανεργίας σε αναπληρωτές ΕΕΠ ΕΒΠ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/08/2017 - 09:43 | Author: Newsroom
Τελευταία τροποποίηση στις 07/08/2017 - 09:46

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.ΟΣ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ Ε.Ε.Π.  Ε.Β.Π.

 

Η Ομοσπονδία το τελευταίο χρονικό διάστημα έγινε αποδέκτης δικαιολογημένων και έντονων διαμαρτυριών πολλών συναδέρφων αναπληρωτών Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. για τη μη λήψη του

Θα θέλαμε να τονίσουμε σε αυτό το σημείο ότι το θέμα ετέθη στη πρόσφατη συνάντηση του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. με τον Δ/ντη Ε.Α.Ε. κο Κασσιανό, χωρίς ωστόσο να λάβουμε κάποια δεσμευτική απάντηση. Ως Ομοσπονδία θεωρούμε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε συναδέρφου αναπληρωτή να επιδοτείται από τον για όλο το χρονικό διάστημα που παραμένει άνεργος.

Η περσινή χρονιά με τις καθυστερήσεις των προσλήψεων λόγω της αργοπορημένης οριστικοποίησης των από το ΑΣΕΠ , εξαιτίας κυρίως της πληθώρας των ενστάσεων που κατατέθηκαν για τη συνάφεια των μεταπτυχιακών, όπως και οι συνεχείς ανακοινοποιήσεις πινάκων από ορισμένες Π.Δ.Εν. οδήγησε σε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση.

Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ήδη έχει αναλάβει πρωτοβουλίες και με έγγραφη διαμαρτυρία της ζητά από τους συναρμόδιους θεσμικούς φορείς την τάχιστη επίλυση αυτού του μείζονος σημασίας ζητήματος για τα μέλη της.

ΠΡΟΣ  Υπουργό Υ.Π.Π.Ε.Θ. κο Κωνσταντίνο Γαβρόγλου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1.Στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής, Διευθυντή κο Παναγιώτη Κασσιανό

2.Στα Πολιτικά Κόμματα της Βουλής των Ελλήνων

 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με τον παρόν κείμενο διαμαρτυρίας η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. θα ήθελε να ενημερώσει και εγγράφως εσάς προσωπικά και όλους τους υπευθύνους του Υ.Π.Π.Ε.Θ. για την άδικη μεταχείριση που υφίσταται ένα μεγάλο ποσοστό συναδέρφων αναπληρωτών Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π., όπου η καθυστέρηση στην πρόσληψή τους την περσινή χρονιά οδήγησε στο να μην τους καταβληθεί από τον Ο.Α.Ε.Δ. το επίδομα ανεργίας. Ενδεικτικό δε της κατάστασης είναι ότι ορισμένοι συνάδερφοι χάνουν την επιδότηση ανεργίας για μόλις πέντε ένσημα!!

Είναι κατάφωρα άδικο συνάδερφοι που καταθέτουν «ψυχή» κάθε χρόνο στις δομές ειδικής αγωγής (Σ.Μ.Ε.Α.Ε., Κ.Ε.Δ.Δ.Υ., Ε.Δ.Ε.Α.Υ.) να μην λαμβάνουν αυτό το οικονομικό βοήθημα, ενώ παραμένουν άνεργοι για τρεις και πλέον μήνες στη διάρκεια του καλοκαιριού. Το αίσθημα αδικίας γίνεται πιο έντονο, αν λάβουμε υπόψη μας ότι η καθυστέρηση στις περσινές προσλήψεις δεν οφείλεται σε εκείνους, αλλά σε παραλείψεις, κωλυσιεργία και αστοχίες όλων των φορέων που εμπλέκονται στη διαδικασία έκδοσης των οριστικών πινάκων αναπληρωτών Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π.

 

Ζητούμε λοιπόν την άμεση έκδοση νομοθετικής ρύθμισης σε συνεργασία με τη διοίκηση του για να διευθετηθεί το μείζον αυτό ζήτημα για τη φετινή χρονιά. Επιπλέον, καθίσταται εκ των ων ουκ άνευ η κατάθεση ειδικής ρύθμισης για επιδότηση όλων των συναδέρφων αναπληρωτών Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. από την πρώτη ημέρα της απόλυσης και ανεξάρτητα από την ημερομηνία πρόσληψής τους, ώστε να μην ξαναζήσουμε παρόμοιες με τη φετινή καταστάσεις.

 

Loading...
  • europalso

    ideascentral