«Επανίδρυση τμημάτων ένταξης»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/05/2017 - 22:25 | Author: Newsroom

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε.Σητείας ο Μύσων: Με αφορμή την πρόσκληση για ίδρυση τμημάτων Υποδοχής και τον καθορισμό οργανικών θέσεων στα ΠΥΣΠΕ προκειμένου να γίνουν οι τοποθετήσεις – μεταθέσεις εντός ΠΥΣΠΕ  το Υπουργείο Παιδείας ανακάλυψε ξαφνικά ότι Τμήματα Ένταξης σε όλη τη χώρα, τα οποία λειτουργούν εδώ και χρόνια κανονικά, δεν έχουν Φ.Ε.Κ. ίδρυσης!

{ad]

Στη Σητεία είναι το Τμήμα ένταξης του  3ου  Δημοτικού Σχολείου .Με τον τρόπο αυτό τμήματα ένταξης που εδώ και δεκαετίες λειτουργούν με παιδιά και εκπαιδευτικούς, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο κατάργησης και οι εκπαιδευτικοί που έχουν τις οργανικές τους θέσεις σε αυτά τα τμήματα βρίσκονται αντιμέτωποι με τον ορατό κίνδυνο της απώλειας των θέσεών τους στις οποίες είναι τοποθετημένοι έπειτα από αποφάσεις της πολιτείας, η οποία είναι και αποκλειστικά υπεύθυνη για την ομαλή αποκατάσταση του όποιου λάθους της. Είναι, επίσης, σαφές ότι τα  τμήματα αυτά  λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια με τη συνδρομή όλων των  προϋποθέσεων που θέτει η σχετική νομοθεσία, καλύπτοντας τις μορφωτικές ανάγκες μεγάλου αριθμού μαθητών.

Ζητούμε άμεσα να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποκατασταθούν τα παιδαγωγικά κενά που προκύπτουν καθώς και τις υπεράριθμες τοποθετημένων εκπαιδευτικών που θα προκύψουν από το κλείσιμο των εν λόγω τμημάτων.

Απαιτούμε από το Υπουργείο να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την πλήρη κατοχύρωση των συγκεκριμένων Τμημάτων Ένταξης και των οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών που τις κατέχουν. Οποιαδήποτε καθυστέρηση αποτελεί απόπειρα να μπει λουκέτο στα τμήματα αυτά και εντάσσεται στα πλαίσια των γενικότερων περικοπών

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral