«Επανεκκίνησις»: Ενα laptop για κάθε μαθητή

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/04/2017 - 20:48 | Author: Newsroom

«Ένα laptop για κάθε μαθητή»:  η ομάδα εθελοντών «Επανεκκίνησις» καταπολεμά τον ψηφιακό αναλφαβητισμό, επισκευάζοντας παλιούς υπολογιστές και δωρίζοντας τους σε σχολεία.

Στόχος της δράσης είναι σε κάθε μαθητή σε όλα τα σχολεία της χώρας έναν χαμηλού κόστους, χαμηλής ισχύος, συνδεδεμένο στο διαδίκτυο laptop, το οποίο διαθέτει κατάλληλο εκπαιδευτικό λογισμικό. Έτσι όλοι οι μαθητές θα έχουν την δυνατότητα να χειρίζονται μόνοι τους ηλεκτρονικό υπολογιστή, αναπτύσσοντας τις μαθησιακές τους ικανότητες και γνωρίζοντας τον κόσμο του σύγχρονου διαδικτύου

Όσοι θέλουν να δωρίσουν υπολογιστές, μπορούν είτε απευθείας στα γραφεία είτε μέσω συμβεβλημένων καταστημάτων τα οποία επίσης μπορούν να παραλάβουν δωρεές.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία δωρεάς υπολογιστή, μπορεί κανείς να μάθει και να επικοινωνήσει με την ομάδα, μέσω της ιστοσελίδας http://epanekkinisis.gr/. Μέχρι σήμερα, η δράση της μαθεύτηκε από στόμα σε στόμα, αλλά στο εξής θα υπάρχει μεγαλύτερη δραστηριοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Loading...
  • europalso

    ideascentral