Επ ενώσεις ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ19-20: Συνάντηση στο ΥΠΟΠΑΙΘ για τις υποχρεωτικές μετατάξεις και τις οργανικές θέσεις στην Πρωτοβάθμια

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/07/2015 - 23:10 | Author: Newsroom

Την Τρίτη 14-07-2015, εκπρόσωποι των Δ.Σ. των Επιστημονικών Φορέων ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ19-20 και συγκεκριμένα η Αντιπρόεδρος του ΣΥΚΓΓΠΕ (APF fu), Φρόσυ Συνιώρη, η έφορος του ΣΥΚΓΓΠΕ (APF fu), Ράνια Σκαρτσιούνη, εκπροσωπώντας και το ΣΚΓΓΦ ΠΠ (ΑPLF DU), η Γεν.

Γραμματέας του ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ, Άννα Καλουπάκη, η Πρόεδρος της Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε., Στεφανία Τίλε, ο Αναπληρωτής Ταμίαςτης Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε., Γιώργος Ζουζανέας, ο Γενικός Γραμματέας της Π.Ε.ΚΑ.Π., Νίκος Σκίκος, η Πρόεδρος της ΕΝ.ΕΚ.Ε.Μ., Ζωή Χατζή, η Βούλα Ευθυμίου, μέλος του Δ.Σ της ΕΝ.ΕΚ.Ε.Μ. συναντήθηκαν με την κ. Κατερίνα Τρίμη, Σύμβουλο του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων , κ. Αναστάσιου Κουράκη, για το θέμα των μετατάξεων.

Στη συνάντηση ετέθη από μέρους των εκπροσώπων το θέμα της σύστασης οργανικών θέσεων στην Α/θμια των μεταταγμένων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων.

Από τη συνάντηση προέκυψαν τα ακόλουθα:

  • Το θέμα της ανάκλησης των υποχρεωτικών μετατάξεων δεν υφίσταται πλέον.
  • Επιβεβαιώνεται η δρομολόγηση σύστασης οργανικών θέσεων για τις προϋπάρχουσες ειδικότητες, λόγω της ύπαρξης σχετικού νομικού πλαισίου.
  • Για τις νεοεισελθούσες ειδικότητες στην Α/θμια, το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. βρίσκεται σε αναζήτηση νομικής φόρμουλας, προκειμένου να γίνει καταρχήν η σύσταση των ως άνω κλάδων και ακολούθως η σύσταση οργανικών θέσεων στην Α/θμια.

Οι εκπρόσωποι των επιστημονικών ενώσεων, επισήμαναν για άλλη μια φορά τα πολυποίκιλα προβλήματα που έχουν ανακύψει για τους εκπαιδευτικούς των νεοεισελθόντων κλάδων, λόγω της έλλειψης θεσμικού πλαισίου και επέμειναν ιδιαίτερα στο θέμα της οριστικής διευθέτησης του ζητήματος των υποχρεωτικών μετατάξεων, μέσω της άμεσης σύστασης οργανικών θέσεων και για τους κλάδους αυτούς.

Μας προξενεί εντύπωση η δικαιολογία που επικαλείται το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. για τη μη σύσταση οργανικών θέσεων για όλους τους μεταταγμένους εκπαιδευτικούς και καλούμε την ηγεσία του να μας κοινοποιήσει αναλυτικά τα «νομικά εμπόδια» ώστε να μπορέσουμε να ενημερώσουμε τους μεταταγμένους συναδέλφους μας επαρκώς και να ενεργήσουμε σχετικά για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους.

Τα Δ.Σ. των Επιστημονικών φορέων

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral