ΕΟΠΠΕΠ: Συνάντηση Δ/ντος Συμβούλου με τα γερμανικά επιμελητήρια στη Νυρεμβέργη για τα επαγγελματικά προσόντα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/04/2016 - 21:09 | Author: Newsroom

ΕΟΠΠΕΠ: Συνάντηση Δ/ντος Συμβούλου με τα γερμανικά επιμελητήρια στη Νυρεμβέργη

για τα επαγγελματικά προσόντα

Mε εκπροσώπους των γερμανικών επιμελητηρίων στo Κέντρο FOSA στη Νυρεμβέργη συναντήθηκε χθες ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

κ. Σταύρος Καραγκούνης για θέματα επαγγελματικών προσόντων. Η IHK FOSA είναι το εθνικό κέντρο των Γερμανικών επιμελητηρίων Βιομηχανίας και Εμπορίου για την αξιολόγηση και αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων. Ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. είναι εθνικός οργανισμός πιστοποίησης προσόντων που προκύπτουν από αρχική επαγγελματική κατάρτιση, στην περίπτωση των αποφοίτων Ι.Ε.Κ. σε όλες τις ειδικότητες, ή επαγγελματική εμπειρία στην περίπτωση επαγγελματιών όπως το προσωπικό ιδιωτικής ασφάλειας (security), ή εκπαιδευτική επάρκεια για τους εκπαιδευτές ενηλίκων μη-τυπικής εκπαίδευσης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν μεθοδολογίες και διαδικασίες αξιολόγησης των προσόντων που διαθέτουν οι άνθρωποι που μετοικούν στη Γερμανία και επιθυμούν να περάσουν διαδικασίες αξιολόγησης των προσόντων που ήδη διαθέτουν, ώστε να μπορούν να τα συμπληρώσουν και να τα αξιοποιήσουν.

Με τον τρόπο αυτό, αποδίδεται ισοτιμία σε αντίστοιχα προσόντα, παρέχονται στοχευμένες δράσεις επαγγελματικής κατάρτισης για τη συμπλήρωση των απαιτούμενων προσόντων, προάγεται η διαφάνεια και διευκολύνεται η ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. γίνεται κοινωνός ευρωπαϊκών καλών πρακτικών εν όψει και του νέου θεσμικού πλαισίου στη Γερμανία και εμπλουτίζει την τεχνογνωσία του με επιδίωξη την ενίσχυση των επαγγελματικών προοπτικών του ανθρώπινου δυναμικού.

Loading...
  • europalso

    ideascentral