Εντολή για ανοικτά σχολεία στο Δήμο Φυλής

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/02/2016 - 18:09 | Author: Newsroom

Ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠ.Π.Ε.Θ Ιωάννης Παντής, με έγγραφό του προς τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής δίνει εντολή να παραμείνουν ανοικτά τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φυλής ( όλων των Δημοτικών Ενοτήτων) την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου καθώς η συνεχής παραβατικότητα έξω από τα σχολεία δεν συνιστά έκτακτες συνθήκες ή επιδημική νόσο.

Σχετική απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων είχε λάβει ο Δήμαρχος Φυλής, ωστόσο δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του άρθρου 94 του Ν.3852/2010. Στο εν λόγω άρθρο παρ.4 εδάφιο 27 αναφέρεται:

Στο άρθρο 75 παρ. Ι του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, υπό τον τομέα στ΄ («Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού»), προστίθενται οι ακόλουθες αρμοδιότητες:

…Η διακοπή μαθημάτων, λόγων έκτακτων συνθηκών ή επιδημικής νόσου, εντός των διοικητικών ορίων του οικείου δήμου.

Τι ανέφερε η απόφαση του Δημάρχου

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις των άρθρων 75 του Ν3463/2006, 94 του Ν3852/2010 είχε αποφασίσει να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φυλής (όλων των Δημοτικών Ενοτήτων) την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την συνεχή παραβατικότητα έξω από τα σχολεία του Δήμου.

Η απόφαση του Γενικού Γραμματέα

Loading...
  • europalso

    ideascentral