Ενταση στη Σύγκλητο του Παν. Πατρών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/04/2016 - 10:37 | Author: Newsroom

Το Πανεπιστήμιο Πατρών βρέθηκε χθες στη δύσκολη θέση να υφίσταται τις αυταρχικές συμπεριφορές μειοψηφικών ομάδων φοιτητών του. Συγκεκριμένα, μικρή ομάδα φοιτητών διέκοψε με τσαμπουκά τη συνεδρίαση της Συγκλήτου, όπως έχει συμβεί ουκ ολίγες φορές σε ΑΕΙ της χώρας.

Σύμφωνα με την περιγραφή της πρυτάνεως του ιδρύματος, Βενετσάνας Κυριαζοπούλου, στη συνεδρίαση της Συγκλήτου προσήλθαν φοιτητικοί σύλλογοι από τα τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών που βρίσκονται στο Αγρίνιο, προκειμένου να ενημερώσουν τη Σύγκλητο για τα αιτήματά τους, τα οποία η κ. Κυριαζοπούλου χαρακτηρίζει δίκαια.

Στη συνεδρίαση, επίσης, παρευρέθησαν εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων τμημάτων της Πάτρας, οι οποίοι προκάλεσαν ένταση, αφού ζητούσαν με φωνές να μη γίνει η συνεδρίαση. Μεταξύ όσων ακούστηκαν ήταν η πρυτανεία να διεκδικήσει με αγωνιστικότητα αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, ακόμη και αναστέλλοντας τη λειτουργία του ΑΕΙ. Η Σύγκλητος αποφάσισε να διακόψει τη συνεδρίαση. Ωστόσο, ομάδα φοιτητών έκλεισε την έξοδο και άσκησε σωματική βία στην κ. Κυριαζοπούλου και στον αναπληρωτή πρύτανη Νικόλαο Καραμάνο και στη συνέχεια εμπόδισε τα μέλη της Συγκλήτου να εξέλθουν. «Καταγγέλλουμε τη βία, λεκτική και σωματική, από όπου και αν προέρχεται. Οι φοιτητές που βρίσκονται στο Αγρίνιο, μπορούν να καταθέσουν τα αιτήματά τους, τα οποία θα συζητήσουμε με την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, που είναι ενήμερη επί του θέματος», δήλωσε η κ. Κυριαζοπούλου.

kathimerini.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral