Ένοχη η Κριστίν Λαγκάρντ για την υπόθεση Ταπί

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/12/2016 - 20:59 | Author: Newsroom

Ένοχη κρίθηκε η Διευθύντρια του Ταμείου για την κατηγορία κατάχρησης δημοσίου χρήματος, στην υπόθεση του επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί. Η ίδια είχε δηλώσει “αμελής” για τις κατηγορίες που της είχαν αποδοθεί.

Το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης εξετάζει η νομική της ομάδα.
H διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, κρίθηκε ένοχη για “αμέλεια”, στη δίκη για την υπόθεση Ταπί, αλλά δεν της επιβλήθηκε ποινή.
Πριν λίγες ημέρες πάντως, ο γενικός εισαγγελέας της Γαλλίας έκρινε, ότι “δεν συντρέχουν επαρκείς κατηγορίες για να τεκμηριωθεί η ποινική καταδίκη” της.
Η Κριστίν Λαγκάρντ προσήχθη ενώπιον της Δικαιοσύνης, για “αμέλεια” στην υπόθεση κατάχρησης δημοσίου χρήματος που συνδέεται με τη διαιτησία, η οποία είχε οδηγήσει στην καταβολή ενός μεγάλου ποσού στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί.
Όπως αναφέρουν οι New York Times, η καταδικαστική απόφαση θα μπορούσε να οδηγήσει, σε απομάκρυνση από το πόστο της στο Ταμείο.
Η κα Λαγκάρντ, της οποίας η δεύτερη θητεία ως γενικής διευθύντριας στο ΔΝΤ ξεκίνησε το Φεβρουάριο, αντιμετωπίζει πρόστιμο έως 15.000 ευρώ και ένα χρόνο φυλάκιση.
Σχολιάζοντας την καταδικαστική απόφαση, ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, δήλωσε, πως το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου θα πραγματοποιήσει συνεδρίαση το επόμενο διάστημα, για να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις.
Η ίδια, σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2, είχε δηλώσει ενώ ήταν σε εξέλιξη η δίκη:
“Η αμέλεια είναι ένα παράπτωμα που διαπράττεται χωρίς πρόθεση. Νομίζω ότι όλοι μας είμαστε λίγο αμελείς κάποιες φορές στη ζωή μας. Έκανα τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορούσα, εντός των ορίων όσων γνώριζα”.
Η Λαγκάρντ αρνήθηκε επιπλέον ότι ευνόησε τον Ταπί ή ότι έδρασε ακολουθώντας τις εντολές του Νικολά Σαρκοζί.
Πάντως, ο δικηγόρος της δήλωσε αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, πως η νομική ομάδα μελετά το ενδεχόμενο υποβολής έφεσης.
Σοφία Κατσαρέλη, news247
Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral