Ενισχυτική και Π.Δ.Σ. με συμπλήρωση του ωραρίου των μόνιμων εκπαιδευτικών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/12/2014 - 09:24 | Author: Newsroom

Πώς θα γίνει η μοριοδότηση των εκπαιδευτικών: Τα κίνητρα

Εξετάζεται η δυνατότητα Ενισχυτικής-Πρόσθετης Διδασκαλίας με τη συμπλήρωση του ωραρίου των μόνιμων εκπαιδευτικών

Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, στην περιοχή των Κυκλάδων έχουν προσληφθεί 389 αναπληρωτές.

Το παραπάνω παρουσιάζεται γραπτώς σε απάντηση του υπουργού Παιδείας, ενώ στη δευτεροβάθμια, οι προσλήψεις στη Γενική Αγωγή ανέρχονται σε 167 και σε δομές της Ειδικής Αγωγής σε 23.

Συνολικά, σε όλες τις βαθμίδες, έχουν προσληφθεί 579 αναπληρωτές στις Κυκλάδες.

Σε ερώτησή τους, βουλευτές της ΔΗΜΑΡ έκαναν λόγο για μεγάλες ελλείψεις στην εν λόγω περιοχή σε φιλολόγους, μαθηματικούς, φυσικούς, καθηγητές πληροφορικής, καλλιτεχνικών, ξένων γλωσσών ενώ επικαλούνται και την Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, σύμφωνα με την οποία χάνονται περισσότερες από 500 ώρες την εβδομάδα λόγω των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Για τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, ο υπουργός Παιδείας παραθέτει αριθμητικά στοιχεία για τις προσλήψεις που έχουν γίνει τονίζοντας ότι κάποιες φορές ένας αριθμός αναπληρωτών δεν εμφανίζεται για την ανάληψη υπηρεσίας με συνέπεια την αδυναμία της λειτουργία των σχολείων για αρκετό διάστημα μέχρι να προσληφθούν άλλοι αναπληρωτές στη θέση τους.

Οι βουλευτές θέτουν και το θέμα της Ενισχυτικής και της Πρόσθετης Διδασκαλίας, κάνοντας λόγο για πολιτική υποβάθμισή τους, αφού δεν έχουν εγκριθεί τα απαιτούμενα κονδύλια.

Για την Ενισχυτική Διδασκαλία, όπως και για την Πρόσθετη σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, εξετάζεται η δυνατότητα υλοποίησης με τη συμπλήρωση του ωραρίου των μόνιμων εκπαιδευτικών και των αναπληρωτών πλήρους ωραρίου.

Στο σημείο αυτό, να θυμίσουμε ότι προσλήψεις αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου θα πραγματοποιηθούν μόνο για την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη στα ΕΠΑΛ ορισμένων περιοχών της Ελλάδας.

Ο υπουργός Παιδείας παρουσιάζει και τα κίνητρα που έδωσε το Υπουργείο σχετικά με την παραμονή ή τοποθέτηση αναπληρωτών σε απομακρυσμένες σχολικές μονάδες. Από το τρέχον σχολικό έτος ο χρόνος πραγματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών που διανύεται σε δημόσιες σχολικές μονάδες, οι οποίες κατά τις οικείες διατάξεις ανήκουν σε κατηγορίες μοριοδότησης Θ και Ι για την πρωτοβάθμια και ΙΑ, ΙΒ για τη δευτεροβάθμια, υπολογίζεται στο διπλάσιο για τη διαμόρφωση των τελικών πινάκων κατάταξης εκπαιδευτικών που προβλέπονται στο άρθρο 3, δηλαδή για τους πίνακες κατάταξης του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ.

Μεταξύ των άλλων αναφέρεται ότι η προσφερθείσα προϋπηρεσία σε δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες από το 2002-3 έως και το 2009-10 λογίζεται ήδη στο διπλάσιο στους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών ενώ από το επόμενο σχολικό έτος 2015-16 θα λογίζεται στο διπλάσιο στους πίνακες αναπληρωτών και η προσφερθείσα προϋπηρεσία σε δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες από το 2012-13 και εφεξής.

Καλόγηρος Βασίλειος news.gr

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral