• BANNERS LOGO

 • ad728x90 (ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ)

 • Ενημερωτικό συνεδριάσεων ΔΣ Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

  ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔 Μάρτιος 4, 2016 στις 11:48 πμ

  Ενημερωτικό δελτίο συνεδριάσεων ΔΣ Α΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης

  Την Πέμπτη 25/2 συνεδρίασε το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ, καθώς η συμμετοχή στην προγραμματισμένη ΓΣ ήταν περιορισμένη, με την παρουσία 5 μελών του ΔΣ (2 ΠΑΜΕ, 1 ΠΕΚ, 1 Αγωνιστική Παρέμβαση, 1 Αγων.

  Κινήσεις) και τη συμμετοχή αρκετών συναδέλφων, όπου ενόψει και της ΓΣ των προέδρων ΕΛΜΕ στις 27/2:

  Κατατέθηκαν πλαίσια για το πρόγραμμα δράσης της ΟΛΜΕ. Η Αγωνιστική Παρέμβαση πρότεινε, σαν επόμενο βήμα από την απεργία στις 4/2, 48ωρη απεργία στις 9/10 σαν κλιμάκωση, με διακλαδικό συντονισμό και πολύμορφες κινητοποιήσεις. Αυτό είναι το αναγκαίο βήμα μπροστά στο μεγάλο κίνδυνο από το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και για να συναντηθεί ο κλάδος με τις κινητοποιήσεις από αγρότες, μηχανικούς και άλλους κλάδους. Συνέχεια, κλιμάκωσης, απάντηση στον πολύμορφο εκβιασμό κυβέρνησης-ΕΕ. Για να ξεπεραστεί η λογική ήττας της ΓΣΕΕ, αλλά και της ΑΔΕΔΥ και της πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ που εδώ ένα μήνα μετά την πετυχημένη απεργία συντηρούν κλίμα αγωνιστικής καθήλωσης.

  Το ΠΑΜΕ παρά τις διακηρύξεις για σύγκρουση πρότεινε το προγραμματισμό της ΓΣΕΕ, ο οποίος διαμορφώθηκε με πρόταση του ΠΑΜΕ που υπερψηφίστηκε ομόφωνα στην ΕΕ της ΓΣΕΕ από ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΜΕΤΑ και προβλέπει συλλαλητήρια στις 9/3 και 48 απεργία “εάν και εφόσον” κατατεθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Κάτι τέτοιο όμως είναι δεδομένο και έχει δεν συμβεί ως τώρα λόγω της απεργίας και των κινητοποιήσεων. Οι ίδιες παρατάξεις την ψήφισαν και στην ΑΔΕΔΥ. Η πρόταση αυτή της αποκλιμάκωσης δίνει πολύτιμο χρόνο στην κυβέρνηση. Οι Αγων. Κινήσεις πρότειναν απεργία στις 2/3 παρά το γεγονός ότι αν υπερψηφιζόταν από την ΓΣ προέδρων στις 27/2 θα είχαμε 2 εργάσιμες για προετοιμασία. Υπερψηφίστηκε η πρόταση του ΠΑΜΕ (2 ΠΑΜΕ και 1 ΠΕΚ).

  Η Αγωνιστική Παρέμβαση πρότεινε συμμετοχή ΕΛΜΕ στη συγκέντρωση της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων για το Σάββατο 27/2, σαν βήμα αγωνιστικής επανεκίνησης της μάχης ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, αλλά η πρόταση απορρίφτηκε (1 υπέρ από την Αγωνιστική Παρέμβαση, 4 λευκά από ΠΑΜΕ, ΠΕΚ, Αγων. Κινήσεις). Απορρίφτηκε η πρόταση για συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 9/3 (1 υπέρ από το ΠΑΜΕ, 4 λευκά από ΠΕΚ, Αγων. Παρέμβαση, Αγων. Κινήσεις.

  Αποφασίστηκαν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Δευτ. Εκπ/σης μαζί με τις άλλες ΕΛΜΕ για τα θέματα των αναπληρωτών, της Ειδικής Αγωγής και συνολικότερα της εκπαίδευσης. Όπως αποφασίστηκε στις 1/3 θα γίνουν την Παρ. 4/3 στη δυτική και την Πέμ. 10/3 στην ανατολική.

  Ακόμη για τη ΓΣ προέδρων αποφασίστηκε η στήριξη κάθε αγωνιστικής πρότασης ενάντια στο δήθεν “διάλογο” που στήνει το υπουργείο Παιδείας και τη μη συμμετοχή των συλλόγων διδασκόντων στην προσπάθεια να αποσπαστεί η συναίνεση του κλάδου υπέρ των μνημονιακών πολιτικών στην εκπαίδευση που έχουν τη σφραγίδα ΕΕ και ΟΟΣΑ.

  Εγκρίθηκαν ψηφίσματα α) κατά της δράσης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ενάντια στους πρόσφυγες και κατά των πολεμικών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ με τη στήριξη της κυβέρνησης και β) κατά της εισαγγελικής παρέμβασης στον αγώνα των αγροτών. Ακόμα αποφασίστηκε η πραγματοποίηση εκδήλωσης για το προσφυγικό, με αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό, αντιρατσιστικό χαρακτήρα, μαζί με πολιτιστικές πρωτοβουλίες, από κοινού με τις άλλες ΕΛΜΕ.

  Στη συνεδρίαση στις 1/3 έγινε ενημέρωση για τη ΓΣ προέδρων ΕΛΜΕ (συμμετείχαν 6 μέλη του ΔΣ, 2 ΠΑΜΕ, 1 ΔΑΚΕ, 1 Αγων. Παρέμβαση, 1 ΣΥΝΕΚ, 1 Αγων. Κινήσεις) συζητήθηκαν οι παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διευθύνσεις δευτ. εκπ/σης και οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και εκδηλώσεις για το προσφυγικό

  Αποφασίστηκε κάλεσμα προς τους συλλόγους διδασκόντων να μη συμμετέχουν στον προσχηματικό “διάλογο” του υπουργείου (4 υπέρ ΠΑΜΕ, ΔΑΚΕ, Αγων. Παρέμβαση και 2 κατά 1 ΣΥΝΕΚ, 1 Αγων. Κινήσεις) και ανακοίνωση-κάλεσμα για αποχή από τη διαδικασία κατάθεσης στοιχείων εισοδήματος που είναι ήδη γνωστά στην υπηρεσία και λειτουργούν αποπροσανατολιστικά καθώς ενοχοποιούν τους εκπαιδευτικούς.

 • ad300x250 (ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ KEIMENOY ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ)

 • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΩΣ ΑΡΘΡΑ

 • ADNOW

 • BANNER SLIDE BOTTOM

  Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site ! • greekteachers.gr
 • BANNER SIDEBAR 1

 • BANNER SIDEBAR 2

 • BANNER SIDEBAR 3

 • Παιδαγωγικά θέματα

  Περισσότερα άρθρα