Ενημερωτικό για το ΠΥΣΠΕ Λασιθίου, από τον αιρετό Αλεξάκη Αλέξανδρο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/07/2016 - 15:22 | Author: Newsroom

Αλεξάκης Αλέξανδρος Αιρετός ΠΥΣΠΕ Λασιθίου

Email:alexandro.alexak@gmail.com

Τηλ : 6976970367
Προς :
-Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Κρήτης
– Διεύθυνση Π.Ε.Ν. Λασιθίου
Σχολεία και νηπιαγωγεία Λασιθίου
– Όλους τους συναδέλφους μου
– ΜΜΕ
Θέμα: Διαμαρτυρία για τον προσδιορισμό λειτουργικών κενών
Το Υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας ζητά να υπολογιστούν τα λειτουργικά κενά εκπαιδευτικών Π.Ε. στη Γενική Αγωγή και Σ.Μ.Ε.Α.Ε. για το διδακτικό έτος 2016-2017. Οι Δ/νσεις πρέπει να καταχωρίσουν τα κενά έως την Τετάρτη 27-7-2016. Στη συνέχεια θα σταλούν στις Περιφέρειες οι οποίες θα καταχωρίσουν τα λειτουργικά κενά έως τις 28-7-2016. Με βάση αυτά τα λειτουργικά κενά θα πραγματοποιηθούν οι αποσπάσεις. Η ολοκλήρωση των αποσπάσεων από Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Π.Ε. και Σ.Μ.Ε.Α.Ε. για το διδακτικό έτος 2016-2017 θα πραγματοποιηθεί το αργότερο έως 5-8-2016.
Τα λειτουργικά κενά καταρτίζονται από το Yπηρεσιακό Συμβούλιο όπως ορίζει ο 3848/10 παρ. 7 εδάφιο 5 : «Ο προσδιορισµός των κενών θέσεων και των λειτουργικών αναγκών γίνεται από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης ύστερα από γνώµη του περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου αφού ληφθούν υπόψη τα στοιχεία των παραγράφων 2 και 3» . Ο τρόπος προσδιορισμού όπως ορίζεται στο εδάφιο 1,2,3 της ίδιας παραγράφου ξεκαθαρίζουν ρητά πώς το μόνο αρμόδιο όργανο για να εξάγει λειτουργικά κενά είναι το Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΠΥΣΠΕ). Φέτος για πρώτη φορά oπροσδιορισμός δε θα γίνει από τα συμβούλια αλλά από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης παρακάμπτοντας το νόμο.
Τα κενά που επιθυμούν να στείλουν εκτός από παράνομα είναι και λάθος αφού θα αποσταλούν οι εκτιμήσεις των μεταθέσεων εκτός ΠΥΣΠΕ συμπεριλαμβανομένων των μετατιθεμένων και των αποσπασμένων. Τα κενά αυτά βγήκαν με εντελώς λογιστικό τρόπο αφού διαιρέθηκαν οι ώρες του προσωπικού με τα τμήματα του νομού ενώ αυτό που ζητάμε είναι κάθε τμήμα και δάσκαλος και στα πάνω από 50 εγγεγραμμένα στο ολοήμερο 2 εκπαιδευτικοί. Περιμένουμε το λιγότερό ότι θα επικρατήσει χάος από το Σεπτέμβρη.

->Καλούμε το Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης να παρέμβει σε περίπτωση που σταλούν λειτουργικά κενά χωρίς την έγκριση του ΠΥΣΠΕ.

-> Ζητούμε άμεσα να συγκληθούν ΠΥΣΠΕ σε όλη τη χώρα προκειμένου να βγουν τα λειτουργικά κενά για τις αποσπάσεις εκτός ΠΥΣΠΕ. (Στην Κρήτη μόνο το ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου συνεδρίασε ενώ οι άλλοι διευθυντές εκπαίδευσης τα έβγαλαν μόνοι τους.

->Διεκδικούμε να δοθούν όλα τα πραγματικά κενά συμπεριλαμβανομένων και των ολοημέρων και οι ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας να υπολογιστούν κανονικά.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Αλέξανδρος Αλεξάκης
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Λασιθίου
Loading...
  • europalso

    ideascentral