Ενημερωτικό για τη συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ 29/7/2016.

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔30/07/2016 - 00:59 | Author: Newsroom

Ενημερωτικό του αιρετού στο ΚΥΣΔΕ Νεκτάριου Κορδή Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 29/7/2016

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σχετικά με τη συνεδρίαση του που έγινε την Παρασκευή 29 Ιουλίου σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

  1. Συζητήθηκαν 200 αιτήσεις εκπαιδευτικών οι οποίοι αιτούνται την ένταξη τους σε ειδική κατηγορία. Εξ αυτών οι 106 αιτήσεις αφορούν ασθένεια και οι 94 πολυτεκνία. Τελικά απορρίφθηκαν 6 αιτήσεις που αφορούν ασθένειες και 9 αιτήσεις που αφορούν πολυτεκνία. Σχετικά με το σοβαρό θέμα των ασθενειών από την επόμενη σχολική χρονιά θα αναθεωρηθεί πλέον το άρθρο 13 του Π.Δ. 50/96 με την προσθήκη και νέων ασθενειών.
  2. Παράλληλα συζητήθηκαν 121 αιτήσεις απόσπασης κατά προτεραιότητα αιρετών ΟΤΑ, 83 αιτήσεις συζύγων μελών ΔΕΠ, 10 αιτήσεις εκπιδευτικών Δ.Ε. που είναι σύζυγοι Δικαστικών λειτουργών και 431 αιτήσεις εκπαιδευτικών συζύγων ενστόλων. Στο ίδιο θέμα εγκρίθηκε 1 αίτηση κατά προτεραιότητα και απορρίφθηκαν άλλες 2.
  3. Συζητήθηκαν 56 αιτήσεις αμοιβαίας μετάθεσης. Εξ αυτών ικανοποιήθηκαν οι 40 και απορρίφθηκαν οι 16. Μειοψηφίσαμε στις αιτήσεις που απορρίφθηκαν, αφού θεωρούμε ότι και οι υπεράριθμοι και όσοι έχουν διαφορά εκπαιδευτικής υπηρεσίας μεγαλύτερη των 10 ετών μπορούν να πάρουν αμοιβαία μετάθεση.
  4. Εξετάστηκαν 212 αιτήσεις μετάταξης εκπαιδευτικών από κλάδο σε κλάδο. Ζητήσαμε οι αιτήσεις αυτές να συζητηθούν με βάση τις προτάσεις των ΠΥΣΔΕ για τις μεταθέσεις για να ικανοποιηθεί μεγαλύτερος αριθμός αιτήσεων, πρόταση που δεν έγινε δεκτή. Παράλληλα μειοψήφισα σε περιπτώσεις εκπαιδευτικών ΔΕ που ζητούν να μεταταγούν σε ΤΕ λόγω έλλειψης παιδαγωγικής επάρκειας. Οι περισσότεροι εξ αυτών δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν την παιδαγωγική επάρκεια χωρίς δική τους υπαιτιότητα, αλλά λόγω έλλειψης προγραμμάτων! Τελικά ικανοποιήθηκαν 40 μετατάξεις.Παράλληλα εγκρίθηκαν 2 μετατάξεις στην εκκλησιαστική εκπαίδευση και απορρίφθηκε 1 αίτηση για μετάταξη από προσωρινή προσωποπαγή θέση σε οργανική θέση.
  5. Ο συνολικός αριθμός των ειδικών κατηγοριών και των κατά προτεραιότητα αιτήσεων είναι 831. Οι αιτήσεις αυτές θα πρέπει να ικανοποιηθούν ανεξαρτήτως λειτουργικών κενών για να μπορέσουν να αποσπαστούν κοντά στον τόπο κατοικίας τους και εκπαιδευτικοί που βρίσκονται για πολλά χρόνια εγκλωβισμένοι σε ακριτικές περιοχέςτης χώρας! Είναι προφανές ότι από την επόμενη σχολική χρονιά πρέπει πλέον να αναθεωρηθεί το συνολικό πλαίσιο των μεταθέσεων και αποσπάσεων με βάση και τις προτάσεις που κατατέθηκαν από την ΟΛΜΕ στην επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας που λειτούργησε για το σκοπό αυτό. Για παράδειγμα να ενισχυθεί σημαντικά πλέον η συνυπηρέτηση των εκπαιδευτικών που συντηρούν πολλές φορές 3 και 4 σπίτια σε διάφορες γωνιές της χώρας!

Μετά τη σημερινή ανακοίνωση των αποσπάσεων της Δ.Ε. σε φορείς από την επόμενη Τρίτη 2 Αυγούστου θα ξεκινήσει η συζήτηση επί των αποσπάσεων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ με στόχο να ολοκληρωθεί μέρι την Παρασκευή 5 Αυγούστου.

Loading...
  • europalso

    ideascentral