Ενημερωτικό Δ.Μπράτη για τους αναμορφωμένους πίνακες

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔21/01/2015 - 14:16 | Author: Newsroom

Από τα μηνύματα που παίρνω φαίνεται πως επικρατεί η σύγχυση της σύγχυσης, σχετικά με τους αναμορφωμένους πίνακες.

Βέβαια ,δεν φταίτε εσείς αλλά με τόσες ρυθμίσεις σε τόσα άσχετα νομοσχέδια πρέπει κανείς να είναι νομολάγνος για να βγάλει άκρη(κάτι αντίστοιχο με τα δυσπρόσιτα και τα απομακρυσμένα).

Κωδικοποιώντας τα ερωτήματά σας θα προσπαθήσω να δώσω μερικές απαντήσεις:

1.Η αναμόρφωση γίνεται μόνο σε σχέση με το βαθμό πτυχίου για όσους το πήραν την ίδια εξεταστική περίοδο του ίδιου έτους. Η αναπροσαρμογή γίνεται σε όλους τους πίνακες,άσχετα αν κάποιοι έχουν ήδη προσληφθεί. Αυτό γίνεται ΤΩΡΑ γιατί ο Ν 4316 αναφέρει ότι ισχύει αμέσως μόλις δημοσιευθεί σε ΦΕΚ.

2.Γι αυτούς που έχουν προσληφθεί ήδη δεν αλλάζει τίποτε ,ως προς την πρόσληψή τους. Ισχύει κανονικά.

3.Αναπροσαρμογή του πίνακα με βάση την προυπηρεσία ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ, επειδή ο Ν4283/14 αναφέρει πως αυτή θα γίνει από τους νέους πίνακες που θα καταρτισθούν για το σχολικό έτος 2015-16. Υπενθυμίζω ότι η προυπηρεσία αναγνωρίζεται από 1-9-12 και μετά και αίτημά μας,το οποίο πιστεύω ακράδαντα ότι θα γίνει αποδεκτό από τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου,είναι να αναγνωρισθεί αναδρομικά σπό 1-9-10.

4.Για όσους είναι στους πίνακες προυπηρεσίας η κατάταξη γίνεται με τα μόρια και μόνο σε περίπτωση ίδιων ακριβώς μορίων μετρά ο βαθμός πτυχίου,εφόσον όμως έχει ληφθεί την ίδια εξεταστική περίοδο.

5 Όσοι είναι στον πίνακα μηδενικής και έχουν ή θα αποκτήσουν φέτος προυπηρεσία,η κατάταξή τους τον Ιούνιο θα γίνει με βάση την προυπηρεσία κι αν υπάρξει ίδιος αριθμός μορίων τότε με βάση τον βαθμό πτυχίου (όπως παρ.4).

Δημήτρης Μπράτης, αιρετός ΚΥΣΠΕ

Loading...
  • europalso

    ideascentral