Ενημερωση σχετικα με το εγγραφο της περ/κης δ/σης ν. αιγαιου για την αξιολογηση του εκπαιδευτικου εργου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/02/2014 - 23:45 | Author: Newsroom

Ενημέρωση σχετικά με το έγγραφο της Περ/κης Δ/νσης Ν.Αιγαίου, «Διαδικασίες Εφαρμογής της Αξιολόγησης Εκπαιδευτικού Έργου»

Στις 29 – 01 – 2014 η Περιφερειακή Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου εξέδωσε έγγραφο (αρ.

πρ. 717) με το οποίο απαντά σε «ερωτήματα που τέθηκαν στην υπηρεσία μας σχετικά με τη συνέχιση των διαδικασιών για την εφαρμογή της Αξιολόγησης Εκπαιδευτικού Έργου».

Στο έγγραφο αυτό, παρότι γίνεται έκκληση προς τους διευθυντές/τριες και τους εκπαιδευτικούς για τη συγκρότηση των περιβόητων ομάδων εργασίας, δεν γίνεται πουθενά αναφορά περί της υποχρεωτικής ή μη συμμετοχής στις ομάδες. Κι αυτό γιατί από το νομικό πλαίσιο το οποίο επικαλείται ο Περιφερειακός Διευθυντής δεν προκύπτει ότι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις διαδικασίες αυτοαξιολόγησης είναι υποχρεωτική.

Συνεπώς, δια του εγγράφου αυτού ασκείται απλώς έμμεση πίεση κυρίως προς τους διευθυντές/ντριες, χωρίς όμως να τους παρέχει την απαραίτητη τυπική κάλυψη ώστε να προβούν αυθαίρετα σε ενέργειες που έρχονται σε αντίθεση με τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων.

Οι συνάδελφοι πρέπει να γνωρίζουν ότι, από τη στιγμή που δεν διευκρινίζεται εγγράφως ότι η συμμετοχή μας στις διαδικασίες αυτοαξιολόγησης αποτελεί τυπική υποχρέωσή μας, κάθε σχετική ανακοίνωση έχει το χαρακτήρα απλής παραίνεσης.

Η ΕΛΜΕ Πάρου – Αντιπάρου καλεί τους συναδέλφους να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στην υποβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου αντιστεκόμενοι σε κάθε μορφή τρομοκράτησης. Οι διευθυντές/ντριες ας έχουν υπόψη τους ότι επιδεικνύοντας υπερβάλλοντα ζήλο κινδυνεύουν να βρεθούν εκτεθειμένοι και μάλιστα από πολλές απόψεις.

Πάρος, 01/02/2014

Για το Δ.Σ.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral