• ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΑΠΥΣΠΕ ΚΡΗΤΗΣ

  ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/10/2015 - 00:38 | Author: Newsroom

  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΑΠΥΣΠΕ ΚΡΗΤΗΣ

  Συνάδελφοι είναι τουλάχιστον μέγιστη τιμωρία για την Κρήτη και τεράστια αδιαφορία από την πολιτεία να έχουμε ένα εκλεγμένο Πρωθυπουργό , δύο υπουργούς και ένα υφυπουργό στην κυβέρνηση και το νησί να στενάζει κάτω από το βάρος των ελλείψεων για άλλη μια φορά.

  Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι παρά την ενημέρωση που είχαν το καλοκαίρι από τους κατά τόπους συλλόγους οι βουλευτές, δεν είδαμε ούτε μια παρέμβαση στη βουλή από κανένα βουλευτή ανεξαρτήτου κόμματος, για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στην Α/θμια εκπαίδευση. Δεν τιμά κανένα και καλό είναι έστω και την τελευταία στιγμή να διεκδικήσουν την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους των παρακάτω κενών σε επίπεδο Κρήτης.

  Συγκριμένα στο νομό Ηρακλείου τα κενά έχουν ως εξής:

  Δάσκαλοι: 240
  Νηπιαγωγοί: 120
  Ειδικότητες Συνολικά: 75
  Σύνολο: 435

  Νομός Λασιθίου

  Δάσκαλοι: 46
  Νηπιαγωγοί: 22
  Ειδικότητες Συνολικά: 25
  Σύνολο: 93

  Νομός Ρεθύμνου

  Δάσκαλοι: 35
  Νηπιαγωγοί: 30
  Ειδικότητες Συνολικά: 45
  Σύνολο: 115

  Νομός Χανίων

  Δάσκαλοι: 60
  Νηπιαγωγοί: 25
  Ειδικότητες Συνολικά: 48
  Σύνολο: 133

  Γενικό σύνολο στην Κρήτη 776

  Όσον αφορά την πολύπαθη ειδική αγωγή σύμφωνα με πολύ πρόσφατη ενημέρωση που είχαμε για τα κενά στο Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό ανέρχονται στα 43 και σίγουρα οι πιστώσεις που θα πάρουμε σε επίπεδο Κρήτης θα είναι 35. Επίσης τα κενά σε Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό είναι πάνω από 100 και οι εγκεκριμένες πιστώσεις σε πρώτη φάση θα ναι 53 δυστυχώς…..

  Ο αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης Δημήτρης Δερμιτζάκης

  Loading...