• Ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων για την επικείμενη ρύθμιση για τα νηπιαγωγεία

  ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/04/2016 - 18:45 | Author: Newsroom

  Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών

  Αθήνα, 24/4/2016

  Αρ.Πρωτ.: 31

  ΠΡΟΣ: Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων και Μαθητών Ελλάδας

  Θέμα :«Ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων για την επικείμενη ρύθμιση για τα νηπιαγωγεία»

  Αγαπητοί γονείς

  ο Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών στα πλαίσια της κινητοποίησής του ενάντια στην επικείμενη ρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας με την οποία αυξάνεται ο ελάχιστος αριθμός νηπίων από 7 σε 14 μαθητές, σας ενημερώνει για τα εξής :

  • Η επικείμενη ρύθμιση αν και περιορίζει τον σχετικό αριθμό σε 5 μαθητές (για περιοχές δυσπρόσιτες, απομακρυσμένες και άλλες) θα οδηγήσει σε κλείσιμο νηπιαγωγείων ,αποκλεισμό προνηπίων από τη δημόσια προσχολική εκπαίδευση και απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Παιδείας και σχετική νύξη σε σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ο αριθμός των 14 μαθητών θα καλύπτεται από νήπια και προνήπια. Ωστόσο είναι απαραίτητη η νομοθετική κατοχύρωση της διετούς υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης και αυτό θα πρέπει να γίνει στο παρόν σχέδιο νόμου.
  • Είναι απαραίτητη και αναγκαία η ενημέρωση και προτροπή όλων των γονέων για την ανάγκη στήριξης του δημόσιου νηπιαγωγείου,με την εγγραφή όλων των προνηπίων σε αυτό.Μόνο έτσι θα αποφευχθεί ο κίνδυνος συγχωνεύσεων και καταργήσεων τμημάτων νηπιαγωγείων.

  Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω ενημέρωση

  Μετά τιμής,

  Για το Δ.Σ. του Σ.Α.Ν.

  Η Πρόεδρος

  Μαρία Σπανού

  Η Γραμματέας

  Κλεοπάτρα

  Μαντζουράνη

  Loading...