Ενημέρωση για β’ φάση ΖΕΠ – 250 πιστώσεις για εκπαιδευτικούς σε ΔΥΕΠ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/09/2017 - 10:56 | Author: Newsroom

: Ο ΠΣΑΕΠ επικοινώνησε σήμερα με το υπουργείο προκειμένου να ενημερωθεί για τις των ΔΥΕΠ. Όπως ενημέρωσαν υπάρχει η ”τάση”-γίνεται προσπάθεια να εγγραφούν τα προσφυγόπουλα σε πρωινά σχολεία.

Αυτή η διαδικασία θα κρίνει και τις πιστώσεις που θα δοθούν για τις ΔΥΕΠ και το πότε θα γίνει η Β φάση των ΖΕΠ , δηλαδή ανάλογα με τον αριθμό των προσφυγόπουλων που θα εγγραφούν στα πρωινά σχολεία και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα είναι σε θέση το υπουργείο να προγραμματίσει των αριθμό των προσλήψεων σε ΔΥΕΠ και την Β φάση . Οι διαθέσιμες για ΔΥΕΠ αυτή την στιγμή είναι 250 για πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια. Ο αριθμός των μονάδων ΔΥΕΠ που θα λειτουργήσουν φέτος είναι 100 ( με τον αριθμό να μειώνεται εαν έχουμε εγγραφές στο πρωινό σχολείο) , ενώ 6 νηπιαγωγεία έχουν πάρει ήδη ΦΕΚ και προβλέπεται να πάρουν και άλλα.

Τέλος ο προγραμματισμός για προσλήψεις στις αυτήν στιγμή, που όπως προαναφέραμε έχει άμεση σχέση με τον αριθμό των παιδιών που θα εγγραφούν στο πρωινό σχολείο, είναι για τις αρχές Οκτωβρίου. Επίσης μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας προβλέπονται οι προσλήψεις των Συντονιστών.

Προσλήψεις αναπληρωτών: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα δικαιολογητικά και τις τοποθετήσεις

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral