Ενημέρωση για το «Ευρωπαϊκό Διαβατήριο Προσόντων» προσφύγων φοιτητών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/11/2016 - 11:00 | Author: Newsroom

Τα συμπεράσματα της πρώτης συνάντησης για το πιλοτικό πρόγραμμα αναγνώρισης ακαδημαϊκών προσόντων προσφύγων που, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Νοεμβρίου, ζητά να μάθει ο Συντονιστής της ΟΔΕ Μορφωτικών Υποθέσεων ΝΔ, Βουλευτής Επικρατείας, Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης σε Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Παιδείας στη Βουλή.

Ο υπογράφων Βουλευτής επισημαίνει ότι το ζήτημα είναι εξαιρετικά σημαντικό, ιδίως λόγω του μεγέθους του προσφυγικού προβλήματος στην Ελλάδα και η ενημέρωση από το Υπουργείο είναι επιβεβλημένη.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κύριο Κωνσταντίνο

Θέμα: «Ευρωπαϊκό Διαβατήριο Προσόντων» προσφύγων φοιτητών

Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2016

Σύμφωνα με το από 2-11-2016 δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας στις 3 και 4 Νοεμβρίου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο η πρώτη συνάντηση για το πιλοτικό πρόγραμμα αναγνώρισης ακαδημαϊκών προσόντων προσφύγων. Το πρόγραμμα, που γίνεται με τη συνεργασία του Συμβουλίου της Ευρώπης, αποσκοπεί, κατά το Υπουργείο Παιδείας, στη διασφάλιση της αναγνώρισης των ακαδημαϊκών προσόντων των προσφύγων, δίνοντάς τους πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη.

Το ζήτημα είναι εξαιρετικά σημαντικό, ιδίως λόγω του μεγέθους του προσφυγικού προβλήματος στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να είναι επιβεβλημένη η πλήρης ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας.

Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στο ακόλουθο ερώτημα:

  • Ποια είναι τα συμπεράσματα της πρώτης συνάντησης για το πιλοτικό πρόγραμμα αναγνώρισης ακαδημαϊκών προσόντων προσφύγων;
Loading...
  • europalso

    ideascentral