Ενημέρωση για την Κατάργηση σίτισης αναπληρωτών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔30/08/2016 - 16:06 | Author: Newsroom

Σύλλογος Εκπ/κων Α/θμιας Εκπ/σης Σητείας «ο Μύσων» 1ο Ενημερωτικό Αυγούστου

Θέμα 1ο : «Αναγνώριση εκτός του δημόσιου τομέα»

Επειδή η εφαρμογή του Π.Δ. 69/2016 σχετικά με την αναγνώριση προϋπηρεσίας εκτός του δημόσιου τομέα έχει δημιουργήσει αναστάτωση και έχει εγείρει πολλά ερωτήματα σας αποστέλλουμε αναλυτικό σημείωμα της Νομικής Συμβούλου της Δ.Ο.Ε. επί του θέματος.

Σύμφωνα με τη Νομική Σύμβουλο « στα πλαίσια καταγραφής της έκτασης του προβλήματος αλλά και προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω έδαφος για τις συνδικαλιστικές διεκδικήσεις ζητούμε από όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις αναγνώρισης (σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει το Π.Δ. 69/2016)».

Θέμα 2ο : «Κατάργηση »

Με έγγραφό του το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ενημερώνει τις στρατιωτικές μονάδες, οι λέσχες των οποίων παρείχαν σίτιση στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και αυτές με τη σειρά τους τα Γραφεία Εκπαίδευσης, ότι από 1η Σεπτέμβρη αίρεται – καταργείται η δυνατότητα πρόσβασης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών του Υπουργείου παιδείας στους τόπους που υπηρετούν , στις παροχές σίτισης που εξασφαλίζουν οι Στρατιωτικές Λέσχες.

Θέση του κλάδου είναι η οικονομική αναβάθμιση των συναδέλφων, η παροχή κινήτρων και η αυτονόητη δυνατότητα να ζούμε από τη δουλειά μας. Η σίτιση, από τη στιγμή που κάθε χρόνο καλούν τους αναπληρωτές να μετακινούνται μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους με τρομακτικά λειτουργικά και πάγια έξοδα, είναι ένα μέτρο που αναπληρώνει το τεράστιο κενό που αφήνει το Υπουργείο Παιδείας στη μισθοδοσία αναπληρωτών και μόνιμων. Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να προβεί σε άμεση αναθεώρηση του νόμου 4354/15 σύμφωνα με τον οποίο οι αναπληρωτές θα υποβαθμιστούν κι άλλο μισθολογικά και σε συνάρτηση με την άρνηση του δικαιώματος σίτισης θα οδηγήσει σε πολλά αδιέξοδα χιλιάδες συναδέλφους. Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, από τη στιγμή που κόβει τη σίτιση από τους αναπληρωτές, να δίνει ανταποδοτικά σε όλους τους συναδέλφους που εργάζονται μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας, ανταποδοτικά οφέλη όπως: επίδομα στέγασης , μετακίνησης , παραμεθορίου.

Ζητάμε το αυτονόητο. Να ζούμε από τη δουλειά μας.

Επισυνάπτεται σχετική γνωμοδότηση της Νομικής Συμβούλου της ΔΟΕ σχετικά με την αναγνώριση προϋπηρεσίας

Θέμα: Αίτημα προς το Υπουργείο Παιδείας για άνοιγμα του συστήματος OPSYD

Καταθέτουμε ένα ζήτημα που αφορά χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Το ζήτημα του ανοίγματος του συστήματοςOPSYD, ώστε οι συνάδελφοι να μπορέσουν να τροποποιήσουν τη δήλωση περιοχών τους. Αυτό επιβάλλεται να γίνει αφού κανείς δεν μπορούσε να γνωρίζει τι σειρά θα είχε στους πίνακες όταν υπέβαλε τη δήλωσή του, καθώς άργησαν πολύ να αναρτηθούν οι πίνακες ενώ δεν είχαν βγει έγκαιρα ούτε ενδεικτικοί. Αποτέλεσμα, μετά την προσμέτρηση των προϋπηρεσιών να παρατηρούνται μεγάλες ανακατατάξεις σε σχέση με ό, τι είχαν υπόψη τους οι συνάδελφοι όταν υπέβαλαν τη δήλωσή τους.

Loading...
  • europalso

    ideascentral