Ενημέρωση για μόνιμους διορισμούς, εγκύκλιο αναπληρωτών, υπηρεσιακές μεταβολές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/07/2015 - 14:02 | Author: Newsroom

Ενημέρωση Δ. Μπράτη για μόνιμους διορισμούς, εγκύκλιο αναπληρωτών, υπηρεσιακές μεταβολές

Με αφορμή ερωτήματά σας,σχετικά με τους μόνιμους διορισμούς και τις προσλήψεις αναπληρωτών σας ενημερώνω για τα εξής:

1.Η επιτροπή για τους μόνιμους διορισμούς δεν έχει συνεδριάσει εδώ και μέρες και κανείς δεν γνωρίζει τι από όσα συζητήθηκαν υιοθέτησε η ηγεσία του υπουργείου παιδείας.Κανείς επίσης δεν γνωρίζει τον αριθμό των μόνιμων διορισμών που θα γίνουν φέτος,αν τελικά γίνουν.

Κι αυτό γιατί οι μόνιμοι διορισμοί στο δημόσιο συναρτώνται άμεσα με τη διαπραγμάτευση που κάνει η χώρα με την Ε.Ε.

2.Η εγκύκλιος για την υποβολή αιτήσεων για αναπληρωτές καθυστερεί ακόμη,παρά το γεγονός ότι η Γενική Δνση προσωπικού επισήμανε στην ηγεσία του υπουργείου ότι για να γίνουν προσλήψεις τον Σεπτέμβρη θα πρέπει η εγκύκλιος να εκδοθεί το αργότερο μέχρι 15 Ιουλίου.

Υπενθυμίζω ότι πέρυσι η εγκύκλιος Γενικής εκδόθηκε στις 25 Ιουλίου και Ειδικής στις 19 Αυγούστου.

3.Όπως είχα επισημάνει και σε παλιότερες ανακοινώσεις μου, ο ρυθμός “χελώνας” με τον οποίο προχωρά το υπουργείο τη διαδικασία των υπηρεσιακών μεταβολών θα έχει ως αποτέλεσμα να μην προλάβουν να εφαρμοσθούν από τη φετινή χρονιά οι όποιες ρυθμίσεις γίνουν τελικά για τους αναπληρωτές στο πολυνομοσχέδιο,το οποίο δεν έχει κατατεθεί ακόμη στη βουλή.

Συμπερασματικά και φέτος θα ζήσουμε μια από τα ίδια…χιλιάδες συνάδελφοι θα είναι σε αναμονή ολόκληρο το καλοκαίρι και θα κληθούν την τελευταία στιγμή να καλύψουν τα κενά σ όλες τις γωνιές της Ελλάδας.Κατά τα άλλα ο αναπληρωτής υπουργός παιδείας δηλώνει κάθε λίγο ότι η εκπαίδευση στηρίζεται στους αναπληρωτές.

Δ.ΜΠΡΑΤΗΣ σελίδα facebook

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral