Ενεργειακή απόδοση σχολικών κτιρίων.

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/12/2015 - 16:38 | Author: Newsroom

Συμμετέχοντας στη νέα Προγραμματική Περίοδο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και στην εξειδίκευση των νέων Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) 2014 –

2020, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου υπέβαλε 11 ολοκληρωμένες προτάσεις εξειδίκευσης στην ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων του Υπουργείου Παιδείας.

Ήδη, πάντως, για τη δράση που αφορά την ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης των δημοσίων κτηρίων-σχολείων και εγκατάσταση αποδοτικών συστημάτων ενέργειας γίνεται καταγραφή στοιχείων, από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Δήμο Λέσβου και τους άλλους δήμους της Περιφέρειας, σε σχολεία για να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Ειδικότερα, οι προτάσεις που υποβλήθηκαν αφορούν την αναβάθμιση των υποδομών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης των δημοσίων κτηρίων και εγκατάσταση αποδοτικών συστημάτων ενέργειας. Επίσης, την ενίσχυση των επενδύσεων για την προστασία και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, με τη δημιουργία τριών Σχολικών Πολιτιστικών Δικτύων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) για θέματα Γραμμάτων και Τεχνών, καθώς και την αναβάθμιση των υποδομών αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης, με βελτίωση των υποδομών κατάρτισης του μαθητικού δυναμικού.

Στις προτάσεις συγκαταλέγεται η ενίσχυση των δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών της Περιφέρειας με τη δημιουργία υποδομών για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, ειδικά με ενίσχυση των ψηφιακών υποδομών και υπηρεσιών, καθώς και η εκπαίδευση και κατάρτιση εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού. Οι επόμενες προτάσεις αφορούν την ανάπτυξη δικτύων εκπαιδευτικής διαμεσολάβησης για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες μαθητικού πληθυσμού, την αντιμετώπιση και περιορισμό της σχολικής διαρροής στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αλλά και τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, της ιστορίας και του πολιτισμού σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Ακόμα, ζητείται η επιμόρφωση εκπαιδευτικών στην διαπολιτισμική εκπαίδευση και η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των γνώσεων και των δεξιοτήτων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Κατατέθηκαν ακόμα 11 προτάσεις στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα», το οποίο αφορά όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

emprosnet.gr

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral