Ένας ήρωας ετών 97 στο Δημοτικό Σχολείο της Αγίας Βαρβάρας “Παιδιά, ο πόλεμος δεν είναι καλός, ούτε για το νικητή, ούτε για το νικημένο”

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/10/2015 - 23:40 | Author: Newsroom

Ένας ήρωας ετών 97 στο Δημοτικό Σχολείο της Αγίας Βαρβάρας “Παιδιά, ο πόλεμος δεν είναι καλός, ούτε για το νικητή, ούτε για το νικημένο”

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στον τελευταίο επιζώντα Αγιοβαρβαρίτη από τον πόλεμο του 1940 Τιτομιχελάκη Δημήτρη,97 χρόνων σήμερα.

Ήταν επίσημος προσκεκλημένος του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Βαρβάρας στις εκδηλώσεις του σχολείου για την Εθνική Επέτειο.

Ο ίδιος πολέμησε για μήνες στα βουνά της Αλβανίας και περιέγραψε την εμπειρία του αυτή στα παιδιά . Η βαριά πνευμονία και τα κρυοπαγήματα που κληρονόμησε από τον πόλεμο έκαμαν την επιστροφή στο σπίτι του στην Αγία Βαρβάρα πραγματική Οδύσσεια.

Μίλησε για αυτές τις περιπέτειες του στα παιδιά φανερά συγκινημένος και αυτά με τη σειρά τους έλαβαν μηνύματα για τις συμφορές και τα δεινά που φέρνει ο πόλεμος.

Έδωσε στοιχεία για την περίοδο της Κατοχής στην Αγία Βαρβάρα, για τους 15 Αγιοβαρβαρίτες εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς που πλήρωσαν βαρύ το φόρο της Αντίστασής του χωριού.

Έκλεισε την περιγραφή του με τις φράσεις «Παιδιά ο πόλεμος δεν είναι καλός, ούτε για το νικητή, ούτε για το νικημένο. Τον πόλεμο τονε θένε οι μεγάλοι, όχι οι μικροί»

e-mesara.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral