Ένα σχολείο φτιάχνεται με αγάπη…

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/05/2016 - 00:22 | Author: Newsroom

Ο λόγος για το 25ο και 34ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου που την φετινή χρονιά έχει κάνει θαύματα!

Κατά το σχολικό έτος 2015-2016, τα νηπιαγωγεία υλοποίησαν Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με τίτλο «Αξίζει ν΄ αγαπάς!».Πέρα από τους αναμενόμενους στόχους κάθε προγράμματος συναισθηματικής αγωγής, οι νηπιαγωγοί έθεσαν ως στόχο, αλλά πολύ περισσότερο ως στοίχημα να κάνουν πράξη την αγάπη αυτή μέσα από δράσεις των σχολείων τους, μέσα από την καθημερινότητα με τα παιδιά στη τάξη, με την συνεργασία τους με τους γονείς , αλλά και με τους γείτονες-εκπαιδευτικούς, των σχολείων της Ακαδημίας και του 17ου Δημοτικού Σχολείου.

Το σχολείο είχε να βαφτεί εδώ και 13 χρόνια! Με μεγάλη επιμονή και ζήλο των προϊσταμένων, Λημνιού Τάνια, Μαυροφόρου Ελίνα και η Φραγκιαδάκη Ερασμία, το σχολείο έχει αλλάξει όψη! Μια βόλτα απέξω αρκεί για να δει κανείς την διαφορά!

Οι τοίχοι του ήταν μέσα στην υγρασία, με σοβάδες και τρύπες .χώρος ακατάλληλος για τα παιδιά, αν και σε κεντρικότατο σημείο του Ηρακλείου.

Στη προσπάθεια αυτή., συνέβαλλαν και οι γονείς των παιδιών που προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν στο ο,τιδήποτε!

Κατόπιν καλής συνεργασίας των διδασκόντων με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων, οργανώθηκε τόσο χριστουγεννιάτικο παζάρι όσο και λαχειοφόρος αγορά και τα χρήματα διατέθηκαν για την τοποθέτηση κλιματιστικών στις αίθουσες των νηπιαγωγείων.

Οι παιδαγωγοί δεν αρκέστηκαν σ’ αυτά…Προσπάθησαν και τελικά πήρανε την έγκριση για τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας το προαύλιο χώρο των νηπιαγωγείων, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς!

Δημιούργησαν κοινό blog http://25-34nip.blogspot.gr/ , απ’ όπου μπορούσαν οι γονείς , αλλά και οποιοσδήποτε να ενημερώνεται για τα δρώμενα των σχολείων.

Συνεργάστηκαν με την μουσικό κα.Κάλλια Ζαχαριουδάκη η οποία με χαρά συνόδευσε τα τραγούδια που είπανε τα παιδιά στην χριστουγεννιάτικη γιορτή, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο των ύστερα από παραχώρηση του από τους διευθυντές Μεϊμάρη Ελένη και Παναγιώτη Ζακίνογλου.

Προμηθεύτηκαν πίνακες απο το 17ο Δημοτικό Σχολείο , ευχαριστώντας και τον κ. Γιάννη Σαϊτάκη , που έχει σταθεί στο ο,τιδήποτε.

Καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς οργανώθηκαν δράσεις αγάπης (στους πρόσφυγες, σε άπορες οικογένειες, σε Συλλόγους και Σωματεία που απευθύνθηκαν στα νηπιαγωγεία), αλλά, η τελευταία μάλλον δεν έχει προηγούμενο! Προσπαθούν να οργανώσουν μια τράπεζα αίματος για τα παιδιά και τις οικογένειες τους, αλλά και για το ευρύτερο κοινό! Ονομάσανε την δράση αυτή «Το αίμα σου… το αίμα μου… Σ΄ αγαπώ, μ’ αγαπάς…»

Τί αξία έχει η αγάπη αν δε μοιράζεται και πρώτα πρώτα στους γύρω μας…σε μας τους ίδιους… και έπειτα , στον κόσμο όλο!

Σε κάθε δράση , η συνεργασία των γονιών εμφανής και απαραίτητη!

Η αγάπη γυρίζει πίσω πιο δυνατή και μας «γεμίζει»!

Μ’ αυτό σύνθημά τους, οι προϊσταμένες κατάφεραν αν δείξουν την αγάπη τους μέσα από το εκπαιδευτικό τους έργο σε όλα τα επίπεδα..

Ένα πρόγραμμα που στο επίκεντρο έχει την αγάπη, δε θα μπορούσε να χε μεγαλύτερη επιτυχία όταν όλοι στόχοι του υλοποιούνται μέσα απο την καθημερινότητα του, αποδεικνύοντας στους μικρούς μαθητές το «Αξίζει ν’ αγαπάς!»

Αυτονόητο είναι , βέβαια, ότι η συνεργασία και η εμπιστοσύνη των δυο προϊσταμένων αποτελεί την βάση για οποιαδήποτε ενέργεια!

Το άρθρο αυτό κλείνει ως ευχή , αλλά και ως μήνυμα προς όλους τους συναδέρφους που καμιά φορά έρχονται σε ρήξη μεταξύ τους, για να «φωνάξει» δυνατά ότι με την ΑΓΑΠΗ , την ΑΠΟΔΟΧΗ, την ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ γίνονται θαύματα!!

Σημείωση: Το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί στη Γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας 2016, που διοργανώνει η Α/θμια Εκπαίδευση Ν. Ηρακλείου στις 3, 4 και 5 Ιούνη .

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral