Εν τη παλάμη και ούτω ….προσλάβωμεν

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/05/2014 - 20:42 | Author: Newsroom

ΑΡ. ΠΡΩΤ.049

Έδεσσα 22-5-2014

ΑΛ.ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ 17 ΕΔΕΣΣΑ TK:58200

Τηλ: 2381022028 κιν. 6945516222

e-mail: sete0119@gmail.com

ΠΡΟΣ :

1. Υφυπ.Παιδείας Κο Κ. Γκιουλέκα

2.

ΟΛΤΕ

3. ΜΜΕ

υπεύθυνη επικοινωνίας: Στεφανίδου Δέσποινα

Εν τη παλάμη και ούτω ….προσλάβωμεν

Ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή στη διαδικασία πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης και μαζί της ξεκινά και ένας ανελέητος αγώνας , ο οποίος συνοδεύεται από γραφειοκρατικό και οικονομικό κόστος.H συλλογή των εγγράφων κρίνεται απαραίτητη και ορθά επιβάλλεται , αφού φέτος είδαμε να πρυτανεύει η λογική του «ότι δηλώσεις είσαι» και να προσλαμβάνονται άτομα ,τα οποία κάθε άλλο παρά μπορούσαν να αποδείξουν με έγγραφα ό,τι δήλωσαν. Βέβαια, η ευθύνη για την πρόσληψη αυτών βαραίνει εξολοκλήρου τους διευθυντές των ΔΙΕΚ , οι οποίοι θα έπρεπε να ελέγξουν τους προσλαμβανόμενούς τους.

Ωστόσο, η ένταξη στο μητρώο εκπαιδευτών συνοδεύεται και από την καταβολή του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού των 120 ευρώ. Δυστυχώς όμως, για κάποιους εξ ημών ,οι οποίοι δεν διαθέτουμε την βεβαίωση των 150 ωρών στην εκπαίδευση ενηλίκων, η οικονομική δαπάνη δεν θα περιοριστεί στο προαναφερθέν ποσό! Τουναντίον, θα χρειαστεί να περάσουμε και από επιμόρφωση , το κόστος της οποίας δεν έχει καθοριστεί έτσι ώστε, καταθέτοντας τα χαρτιά μας, να έχουμε πλήρη γνώση της χρηματικής επιβάρυνσης που θα πρέπει να επωμιστούμε. Εν μέσω λοιπόν της οξύτατης οικονομικής κρίσης , που διέπει την χώρα μας , καλούμαστε οι εκπαιδευτές να επενδύσουμε αρκετά ευρώ προκειμένου να έχουμε την πιθανότητα , αφού ενταχθούμε στο περί ου ο λόγος μητρώο , να εργαστούμε ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι.

Υπό ποιες συνθήκες όμως θα προσλαμβάνονται οι μελλοντικοί εκπαιδευτές; Ο ΕΟΠΠΕΠ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους πως , αφού κριθούν άξιοι να ενταχθούν στο μητρώο εκπαιδευτών ενηλίκων, όλοι θα τσουβαλιαστούν σε έναν πίνακα χωρίς ίχνος αξιολόγησης των προϋπηρεσιών , των οποιονδήποτε πτυχίων καθώς και των κοινωνικών κριτηρίων τους. ΚΑΜΙΑ μοριοδότηση! ΚΑΜΙΑ αξιολόγηση! ΚΑΜΙΑ σειρά κατάταξης δεν θα υφίσταται . Το κυνήγι της εργασίας λοιπόν, τείνει να θυμίζει την εποχή των Νεάντερνταλ , δεδομένου ότι ο μόνος νόμος που το διέπει εφεξής είναι αυτός της «επιβίωσης» . Η εργασιακή επιβίωση πλέον εξαρτάται από τις πελατειακές , κομματικές και γιατί όχι «διαπροσωπικές» σχέσεις μεταξύ εργαζομένων και διευθυντών των ΔΙΕΚ-ΣΕΚ , οι οποίοι πλέον διενεργούν τις προσλήψεις. Οι αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας περνάνε στην ιστορία , καθώς το κράτος δικαίου επικροτεί πλέον την λογική «εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν» . Στην περίπτωση των εκπαιδευτών όμως , «εν τη παλάμη και ούτω προσλάβωμεν !

Συνοψίζοντας λοιπόν τα δεδομένα, οι πρώην εκπαιδευτικοί και νυν εκπαιδευτές καλούμαστε να επωμιστούμε μια χρηματική δαπάνη , το ύψος της οποίας είναι αμφιλεγόμενο, για να ενταχτούμε σε ένα μητρώο χωρίς καμία μοριοδότηση , με μοναδικό μας εφόδιο την ελπίδα για μια αξιοκρατική και διαφανή πρόσληψη , απαλλαγμένη από κομματικά , οικονομικά και προσωπικά οφέλη από την μεριά των διευθυντών και όλων όσων μπορεί να έχουν λόγο στις παραπάνω προσλήψεις!

Με εκτίμηση το ΔΣ του

Σ.Ε.ΤΕ01.19 ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ

Η πρόεδρος Η αντιπρόεδρος Η γραμματέας

Στεφανίδου Δέσποινα Παυλίδου Ελισάβετ Νέστορα Χρυσή

Loading...
  • europalso

    ideascentral