«Εμβολιασμός εκπαιδευτικών που εργάζονται σε ΔΥΕΠ.»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/01/2017 - 19:14 | Author: Newsroom

Θέμα: «Εμβολιασμός εκπαιδευτικών που εργάζονται σε ΔΥΕΠ.»

Aξιότιμε κύριε Υπουργέ,

ενώ το Υπουργείο προχωρά στις πολύ σημαντικές προσλήψεις εκπαιδευτικών που θα στηρίξουν τις Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων – Μεταναστών,σε λίγες ημέρες μάλιστα αναμένουμε και τις πρώτες προσλήψεις νηπιαγωγών,

η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεκτιμώντας τα πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα συνιστά (Υπουργείο Υγείας, 13/1/2017, αρ.πρωτοκ.Γ1α/Γ.Π.οικ.2736) όσοι ενήλικες (Έλληνες και αλλοδαποί άνω των 18 ετών) εργάζονται σε δομές φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στη χώρα μας ή έρχονται συστηματικά σε άμεση επαφή με πρόσφυγες/μετανάστες να έχουν κάνει τα εμβόλια που προβλέπονται στο Πρόγραμμα Εμβολιασμών Ενηλίκων, και ιδιαίτερα τα εξής: δύο δόσεις των: Ερυθράς Παρωτίτιδας Ιλαράς (εκτιμάται από εμάς ότι θα κοστίσουν σε ιδιώτη γιατρό 24 – 25 ευρώ), της ανεμοβλογιάς (εκτιμάται από εμάς ότι οι 2 δόσεις κοστίζουν από 45,00 έκαστη = 90,00 ευρώ), το εμβόλιο ηπατίτιδας Α (κοστίζει 16,85 ευρώ αν απαιτηθούν 2 δόσεις τότε θα κοστίσει 34,00). Έτσι το σύνολο του κόστους για κάθε εργαζόμενο σε ΔΥΕΠ θα είναι 148-150 ευρώ.

Γνωρίζουμε ότι το κράτος έχει προχωρήσει σε πλήρη εμβολιασμό όλων των μαθητών και μαθητριών που βρίσκονται και θα βρίσκονται στις Δομές Φιλοξενίας. Ο εμβολιασμός όμως δεν δρα αμέσως. Και οι εκπαιδευτικοί που θα εργάζονται στις Δομές Φιλοξενίας θα έρχονται σε επαφή εκτός από τους εμβολιασμένους μαθητές και με τους γονείς και κηδεμόνες των μικρών μαθητών.

Η δε σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών οδηγεί κάθε εκπαιδευτικό στο να κάνει τον απαραίτητο εμβολιασμό.

Εκτιμούμε ότι το κόστος του συγκεκριμένου εμβολιασμού δεν μπορεί να καλυφθεί από τους εκπαιδευτικούς που θα εργασθούν στις Δομές Φιλοξενίας και ότι οι εκπαιδευτικοί αυτοί πρέπει άμεσα να ενταχθούν στο ευρύ πρόγραμμα δωρεάν εμβολιασμών του Υπουργείου Υγείας.

Παρακαλούμε όπως επιληφθείτε του θέματος.

Μετά τιμής, Για το Δ.Σ. του Σ.Α.Ν. Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Loading...
  • europalso

    ideascentral