Έμεινε στα… παχιά λόγια ο Φίλης για την ειδική αγωγή

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/02/2016 - 10:19 | Author: Newsroom

Αμφίσημα είναι τα μηνύματα που παίρνει ο κλάδος της ειδικής αγωγής από το υπουργείο Παιδείας. Παρά τις πρόσφατες δηλώσεις του Νίκου Φίλη «έχουμε δεσμευτεί πως η ειδική αγωγή θα είναι ένα από τα σημαντικά ζητήματα του εθνικού διαλόγου», η ομοσπονδία των εργαζομένων της ειδικής αγωγής δεν κλήθηκε καν στον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία.

Τελικά η ομοσπονδία έστειλε στον πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων του Διαλόγου Κώστα Γαβρόγλου επιστολή εκφράζοντας την επιθυμία της να «ακουστεί» από την κυβέρνηση.

Το αλαλούμ με τους διορισμούς είναι ένα ακόμα θέμα μιας και από τη μία ο υπουργός Παιδείας επιμένει ότι θα προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις και στην ειδική αγωγή, από την άλλη δηλώνει σε ομιλία του στη Βουλή ότι δεν… έχει τάξει διορισμούς! Σημειωτέον, η ηγεσία παρά τις πλουσιοπάροχες δεσμεύσεις της για 20.000 διορισμούς σε μία τριετία συνεχίζει να μην απαντάει στην παρατήρηση όλων των φορέων εκπαίδευσης, πώς θα κάνει διορισμούς όταν δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη στον Προϋπολογισμό του 2016.

Μέσα σε όλα αυτά μια τροπολογία για την ειδική αγωγή που κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί εντός της εβδομάδας αναστάτωσε τους εργαζόμενους και κυρίως όσους έχουν οργανικές θέσεις σε τμήματα ένταξης. Οπως εξηγούν εκπαιδευτικοί, η υποστήριξη των μαθητών από τον εκπαιδευτικό του Τμήματος Ενταξης μεταφέρεται στα σχολεία γενικής εκπαίδευσης και θα γίνεται σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό του τμήματος. «Διαλύει ουσιαστικά τα τμήματα ένταξης και κάνει τους εκπαιδευτικούς λάστιχο», σχολιάζουν άτομα από χώρο της ειδικής αγωγής, για την «αιφνιδιαστική» -όπως τη χαρακτηρίζουν- κατάθεση της τροπολογίας εκφράζοντας φόβους ότι αποτελεί μέθοδο ελλείψει κονδυλίων για να «πέσει» ο αριθμός των κενών στα τμήματα ένταξης.

e-typos.com

Loading...
  • europalso

    ideascentral