ΕΛΜΕ Βοιωτίας για τη διασφάλιση της νομιμότητας στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔31/08/2016 - 00:02 | Author: Newsroom

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Βοιωτίας Για τη διασφάλιση της νομιμότητας στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών

Το Υπουργείο Παιδείας με δύο πρόσφατες αιφνιδιαστικές εγκυκλίους- μνημεία διοικητικής προχειρότητας επιχειρεί παράνομα να ακυρώσει στη πράξη τα ΠΔ50/96 και ΠΔ100/97 που καθορίζουν τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών και να παρακάμψει τη νόμιμη λειτουργία του ΠΥΣΔΕ.

Μοναδικός στόχοςτουΥπουργείου Παιδείας φαίνεται να αποτελεί το επικοινωνιακό στοίχημα της «δήθεν ομαλής» έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Στο πλαίσιο αυτό επιστρατεύονται πρωτόγνωρες διοικητικές πρακτικές π.χ. λειτουργικά κενά χωρίς συνεδριάσεις Συλλόγων Διδασκόντων για αναθέσεις μαθημάτων, αιτήσεις εκπαιδευτικών για τοποθέτηση χωρίςγνώση λειτουργικών κενών, παράκαμψη της νόμιμης συλλογικής λειτουργίας του ΠΥΣΔΕ με δυνατότητα του διευθυντή ΔΕ για ατομικές αποφάσεις (!!) κ.α.

ΚΑΛΟΥΜΕ

§Τον Διευθυντή Δ.Ε. να εφαρμόσει τη νομιμότητα και τα ισχύοντα Προεδρικά Διατάγματα που καθορίζουν τις διαδικασίες τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών.

§Τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΔΕνα μη συναινέσουν στην εσπευσμένη πραγματοποίηση των συνεδριάσεων και να μην αποδεχτούν την καταστρατήγηση της νομιμότητας (ΠΔ50/96 και ΠΔ100/97).

§Τους αιρετούς εκπροσώπους μας στο ΠΥΣΔΕ να καταγγείλουν μια τέτοια διαδικασία.

Ο ΠρόεδροςΟ Γραμματέας

Δαμιανίδης ΧρήστοςΚυριάκου Διομήδης

Loading...
  • europalso

    ideascentral