ΕΛΜΕ Ροδόπης: Για την περιπέτεια υγείας των μαθητών του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/12/2016 - 14:57 | Author: Newsroom

Τώρα που όλοι οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής επέστρεψαν σώοι και αβλαβείς στις οικογενειακές τους εστίες και στο σχολείο τους, η ΕΛΜΕ Ροδόπης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει και να συγχαρεί δημόσια τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που ενεπλάκησαν στη θλιβερή αυτή υπόθεση.

Τόσο οι συνοδοί-καθηγητές όσο και οι συνάδελφοι που έσπευσαν εθελοντικά να τους ενισχύσουν επέδειξαν άψογο παγγελματισμό καθώς και βαθειά ευαισθησία απέναντι στους μαθητές. Με τις ενέργειές τους απέδειξαν περίτρανα ότι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ανταποκριθούν σε καταστάσεις έκτακτων κρίσεων και να σταθούν ως φύλακες-άγγελοι στους μαθητές και τις μαθήτριές τους. Οι συνάδελφοι απέδειξαν ότι οι εκπαιδευτικοί δεν είναι απλοί επαγγελματίες αλλά πραγματικοί λειτουργοί της εκπαίδευσης. Όταν λέμε ότι οι μαθητές μας «είναι και δικά μας παιδιά», το εννοούμε και το αποδεικνύουμε καθημερινά μέσα στα σχολεία και σε έκτακτες περιπτώσεις, όπως η συγκεκριμένη.
Η ΕΛΜΕ Ροδόπης από τη στιγμή που ενημερώθηκε για την περιπέτεια της υγείας των μαθητών συμμετείχε με εκπροσώπους της στις συσκέψεις των αρμοδίων φορέων για την αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης. Η αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ, που βρισκόταν στην Αθήνα, έσπευσε να συμπαρασταθεί στους συνοδούς καθηγητές και τους μαθητές. Το ίδιο έπραξε και το ΔΣ της ΟΛΜΕ, με εκπρόσωπο τον Γενικό Γραμματέα.
Θέλουμε, επιπλέον, να επισημάνουμε και τα εξής:
Θεωρούμε αυτονόητο ότι στην περίπτωση που υπάρχουν ανθρώπινες ευθύνες για την περιπέτεια της υγείας των μαθητών μας, αυτές θα αποδοθούν το συντομότερο και μάλιστα με τον πιο αυστηρό και παραδειγματικό τρόπο. Δεν είναι δυνατόν να ανεχτούμε κάποιοι να κερδοσκοπούν και να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών που κατά εκατοντάδες χιλιάδες μετακινούνται κάθε χρόνο στο πλαίσιο εκπαιδευτικών εκδρομών.·
Με αφορμή τον εγκλωβισμό 2.500 περίπου μαθητών στην Κρήτη, λόγω απεργίας της ΠΝΟ, και τη λύση που δόθηκε με τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών από τρεις αεροπορικές εταιρείες (πραγματοποιούνται 5 πτήσεις με τη sky express, 3 πτήσεις της Astra και όσες ακόμα απαιτούνται με την Aegean, προκειμένου να επιστρέψουν οι μαθητές), προκαλεί εύλογα ερωτήματα και είναι απορίας άξιο γιατί η αεροπορική εταιρεία AEGEAN (που έχει μάλιστα το μονοπώλιο της γραμμής Αθήνα-Αλεξανδρούπολη) δεν επέδειξε την ίδια ευαισθησία για τη μεταφορά των 95 μαθητών της Κομοτηνής που ασθένησαν και νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία της Αθήνας και χρειάστηκε η χορηγία ιδιωτικής εταιρείας προκειμένου να πληρωθούν τα αεροπορικά ναύλα, για να επιστρέψουν οι μαθητές στην Κομοτηνή. Επίσης, ερωτήματα μας προκαλεί και η στάση των συναρμόδιων Υπουργείων (του ΥΠΠΕΘ και του Υπ. Μεταφορών) σε σχέση με την άμεση αντιμετώπιση της κρίσης και τη μεταφορά των μαθητών από την Κρήτη δωρεάν, σε αντίθεση με τους μαθητές του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής που πλήρωσαν για την επιστροφή τους, μολονότι ήταν ασθενείς.·
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ροδόπης
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Βασιλειάδης Μιχάλης Λίτσος Ευάγγελος
Loading...
  • europalso

    ideascentral