ΕΛΜΕ Πειραιά: Για την απαράδεκτη στάση της ΑΔΕΔΥ να μην κηρύξει απεργία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔30/01/2018 - 18:30 | Author: Newsroom

ΕΛΜΕ Πειραιά – Θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ να μην κηρύξει  απεργία στην πιο κρίσιμη στιγμή, δηλαδή τη στιγμή που η κυβέρνηση έφερε στη βουλή ένα αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο, που ανάμεσά στα άλλα είχε και την ουσιαστική κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος.

Αποτελεί μνημείο κυβερνητικού συνδικαλισμού και απερίφραστα τη καταδικάζουμε, τη πράξη της να αρνηθεί να καλύψει το αίτημά μας για προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης. H ΑΔΕΔΥ αυτή τη φορά δεν ακολούθησε καν την προσχηματική τακτική της να προκηρύξει μια απεργία την τελευταία στιγμή, χωρίς καμία προετοιμασία, την οποία την ίδια ώρα που θα την προκήρυσσε, θα φρόντιζε να την υπονομεύσει. Πρόκειται για πράξη, που ικανοποιεί τις απαιτήσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί την υλοποίηση ενός παλιού ονείρου του κεφαλαίου στη χώρα μας, ΣΕΒ & τραπεζών, που διευκολύνει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για να προχωράνε απρόσκοπτα στην τσαλαπάτηση των δικαιωμάτων μας, για να έχουν εργαζόμενους σκυφτούς και υπάκουους στην κερδοφορία τους. Γι αυτό ακριβώς έχουν ιστορικές ευθύνες!

Το νέο πολυνομοσχέδιο, που καταργεί το δικαίωμα στην απεργία, που οδηγεί χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά στους πλειστηριασμούς, που στέλνει χιλιάδες συμβασιούχους στην ανεργία και  φέρνει την υπογραφή της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των αφεντικών της, αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα.

Οι εργαζόμενοι, που το καταψηφίσαμε στο δρόμο του αγώνα είμαστε αποφασισμένοι να το καταψηφίσουμε και στη πράξη, να μην το εφαρμόσουμε, να το ανατρέψουμε.

Γι αυτό θα σταθούμε απέναντι σε καθέναν που θα προσπαθήσει να βάλει πλάτη στην υλοποίηση της απεργοκτόνας ρύθμισης. Θα σταθούμε απέναντι σε κάθε συνδικαλιστική ηγεσία που θα προσπαθήσει, με κάθε διάφορα προσχήματα, να μας κάνει κυβερνητικούς συνοδοιπόρους, που θα βάλει πλάτη για να περάσει η αξιολόγηση.

Loading...
  • europalso

    ideascentral