ΕΛΜΕ Μαγνησίας και Ένωση Γονέων Βόλου: Κατασκευασμένο» το θέμα γκράφιτι σε τοίχους σχολείων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/02/2016 - 11:30 | Author: Newsroom

Βόλος: ΕΛΜΕ και Ένωση Γονέων για τα γκράφιτι σε σχολεία

Ως «κατασκευασμένο» καταγγέλλουν η ΕΛΜΕ Μαγνησίας και η Ένωση Γονέων Βόλου, θέμα με γκράφιτι σε τοίχους σχολικών μονάδων, που έχει ως αποτέλεσμα διευθυντές να καλούνται σε αστυνομικά τμήματα και αστυνομικοί να φωτογραφίζουν τοίχους σχολείων!

Και όλα αυτά έπειτα από ανώνυμη καταγγελία κάποιων που οι δύο φορείς χαρακτηρίζουν ότι κινείται «μεταξύ γελοιότητας και σκοταδισμού».

ert.gr/

Η ανακοίνωση

Τις τελευταίες ημέρες «κατασκευάστηκε» ένα θέμα με τα «γκράφιτι» σε σχολεία του Βόλου. Διευθυντές σχολικών μονάδων καλούνται σε Αστυνομικά Τμήματα και αστυνομικοί φωτογραφίζουν τους τοίχους των σχολείων! Όλα ξεκίνησαν από μια ακόμα ανώνυμη καταγγελία κάποιων, επειδή δεν τους άρεσαν τα «γκράφιτι» .

Οι εκπαιδευτικοί με συνεργασία των συλλόγων γονέων και των μαθητών, προχωρούν σε εικαστικές παρεμβάσεις σε σχολεία, αναβαθμίζοντας την αισθητική και τη λειτουργικότητα των σχολείων και μερικές φορές οι γονείς επωμίζονται το οικονομικό κόστος . Αυτές οι παρεμβάσεις συντελούν στην συλλογικότητα, αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα και το αίσθημα ευθύνης των μαθητών και λειτουργούν αποτρεπτικά στη γραφή βωμολοχιών, που δυστυχώς υπάρχουν σε πολλά κτήρια (και) της πόλης μας.

Η ανώνυμη καταγγελία, που κινείται μεταξύ γελοιότητας και σκοταδισμού, πρέπει να τύχει της μεταχείρισης που της αρμόζει και να σταματήσει η αναστάτωση στα σχολεία. Όποιος επιθυμεί να συμβάλει στην αισθητική των σχολείων μπορεί να απευθυνθεί στα θεσμοθετημένα όργανα της σχολικής κοινότητας, αντί να αυτο-ανακηρύσσεται επίδοξος «τεχνοκριτικός», ή ιδεολογικός καθοδηγητής ή και υπερασπιστής ρατσιστικών απόψεων.

Απέναντι σε αυτές τις συμπεριφορές η σχολική κοινότητα απαντά με τη συνέχιση και ενίσχυση των προσπαθειών της για εικαστικές παρεμβάσεις στα σχολεία με διάφορους τρόπους. Τέλος η πολιτεία οφείλει να συμβάλλει στη φύλαξη των σχολείων και ειδικά στην αποτροπή βωμολοχιών, που σβήνονται συνεχώς και με τη βοήθεια των μαθητών.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral