ΕΛΜΕ ΚΙ: Πρόταση για λύση στο στεγαστικό πρόβλημα των αναπληρωτών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/03/2018 - 11:28 | Author: Newsroom

ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης – Κύριε Αντιπεριφερειάρχη Στο νομό Κεφαλονιάς τα τελευταία χρόνια υπηρετούν στην Α/θμια και στην Δ/θμια εκπαίδευση κάθε χρόνο 200 περίπου .

Αυτοί οι συνάδελφοι καλούνται να στήσουν το νοικοκυριό τους με ένα μεγάλο κόστος που διαμορφώνει κυρίως το ενοίκιο που είναι απαγορευτικό για τις πενιχρές αποδοχές τους. Η τουριστική περίοδος που αρχίζει τα τελευταία χρόνια πολύ νωρίτερα από όταν τελειώνουν τα μαθήματα και τελειώνει πολύ αργότερα από όταν ξαναρχίζουν το Σεπτέμβριο αλλά και νέα μέθοδος μισθώσεων “Airbnb” έχουν απογειώσει τις τιμές και τις δεσμεύσεις των καταλυμάτων με αποτέλεσμα να γίνεται πραγματική βάσανος για τους συναδέλφους αναπληρωτές η εξεύρεση κατοικίας και ιδιαίτερα φθηνής. Το αποτέλεσμα είναι να φθάνουν να διανυχτερεύουν οι συνάδελφοι αυτοί ακόμη και στα αυτοκίνητα και στις παραλίες όπως ανέδειξαν πέρσι ρεπορτάζ κάποιων ΜΜΕ.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΚΙ θεωρεί απαράδεκτη και προσβλητική για το σύνολο του κλάδου των εκπαιδευτικών αυτήν την κατάσταση και γι’ αυτό τα τελευταία χρόνια έχει δώσει μεγάλη μάχη να καλυφθούν έστω και στοιχειωδώς οι ανάγκες αυτών των συναδέλφων με χαμηλότερο κόστος ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν. Στα πλαίσια αυτά έχει εξασφαλιστεί η φθηνή σίτισή τους στην λέσχη του ΤΕΙ, ενώ για πρώτη φορά φέτος, μετά από πολλά χρόνια, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έδωσαν εκπτωτικά εισιτήρια σε κάποια δρομολόγιά τους.

Στα παραπάνω πλαίσια και συνεχίζοντας την προσπάθεια να ανακουφίσουμε το κομμάτι αυτό των συναδέλφων μας σχετικά με τη στέγαση σας καλούμε:

α) να εξασφαλιστεί άμεσα η ένταξη όλων των συναδέλφων αναπληρωτών σε Κεφαλονιά και Ιθάκη σε προγράμματα που θα εξασφαλίζουν δωρεάν στέγαση σε ξενοδοχεία ή σπίτια.

β) να επισκευάσετε και να αποδώσετε άμεσα στους φοιτητές του ΤΕΙ για την διαμονή τους τα εγκαταλελειμμένα δωμάτια της Εστίας του οικοτροφείου που βρίσκεται στο χώρο όπου στεγάζεται σήμερα το ΕΠΑΛ Αργοστολίου στην Λάσση. Στο πλαίσιο αυτό, όπως έχει αποφασίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο παλιότερα, να αποδοθεί συγκεκριμένος αριθμός δωματίων στην εν λόγω εστία για τους εκπαιδευτικούς.

γ) Να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία απόσπασης από το ΤΑΙΠΕΔ των υπαλληλικών στο Αργοστόλι και εκεί να ανεγερθούν κατοικίες για τους δημόσιους υπάλληλους και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς του Νομού.

δ) Να επισκευαστεί – ανακατασκευαστεί η μαθητική εστία στην Ιθάκη προκειμένου να εξυπηρετήσει την ανάγκη διαμονής μαθητών που μετακινούνται από απομακρυσμένες περιοχές της Ιθάκης ή άλλες περιοχές της χώρας (λόγω ναυτικού τομέα). Εκεί να διαμορφωθούν και χώροι που θα διατεθούν για δωρεάν διαμονή αναπληρωτών.

Η παραπάνω πρωτοβουλία πέραν από το γεγονός ότι θα δώσει μια μεγάλη βοήθεια στους συναδέλφους αναπληρωτές και ιδιαίτερα στις κρίσιμες τουριστικές περιόδους που προαναφέραμε, θα δώσει ζωή σε χώρους που ερημώνουν και καταστρέφονται καθημερινά, ενώ την περίοδο του καλοκαιριού θα μπορεί να έχει και άλλες χρήσεις προς όφελος του λαού και της νεολαίας.

Αργοστόλι 19-3-2018

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Μαντζουράτος Δημήτρης

Η Γενική Γραμματέας

Ποταμιάνου Σοφία

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral