ΕΛΜΕ Ηρακλείου: “Καταγγέλλουμε κάθε πρακτική και μέτρο που υποβαθμίζει το εκπαιδευτικό έργο στον τομέα της ειδικής αγωγής, και καταργεί τα εργασιακά δικαιώματα”

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/12/2015 - 12:53 | Author: Newsroom

TO ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου καταγγέλλει την απόφαση του Υπουργείου να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες των γενικών και ειδικών σχολείων σε ΕΕΠ (Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό)και ΕΒΠ (Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό)από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.

Είναι γνωστό ότι τα προγράμματα αυτά (ΟΑΕΔ- ΕΣΠΑ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) που εφαρμόζονται εδώ και 4 χρόνια, σύμφωνα με τις «βέλτιστες πρακτικές» του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε, διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, και αναιρούν στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.

Καθιερώνουν εργασία δύο ταχυτήτων, αφού οι συνάδελφοι που θα προσληφθούν εκεί για …ένα πεντάμηνο, θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε πλήρες εργασιακό ωράριο χωρίς ουσιαστικά ασφάλιση, για 400 ευρώ τον μήνα και χωρίς να μπορούν να κατοχυρώσουν δικαίωμα λήψης του επιδόματος ανεργίας μετά τη λήξη της σύμβασης τους!

Επιπλέον οι προσλήψεις για ΕΕΠ και ΕΒΠ μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, παρακάμπτουν τους πίνακες προϋπηρεσίας των συναδέλφων που υπηρετούν εδώ και 13-14 χρόνια ως αναπληρωτές με τα απαραίτητα τυπικά προσόντα, βάζοντας ως μοναδικό κριτήριο πρόσληψης το χρονικό διάστημα ανεργίας και όχι πιστοποιημένη κατάρτιση. Άλλο ένα βήμα στην υποβάθμιση της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, με τελικούς αποδέκτες τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειες τους.

Ως ΕΛΜΕ Ηρακλείου καταγγέλλουμε κάθε πρακτική και μέτρο που υποβαθμίζει παραπέρα το εκπαιδευτικό έργο στον ευαίσθητο τομέα της ειδικής αγωγής, και καταργεί τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων και κάθε εργαζόμενου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
– Να καλυφθούν όλα τα κενά με άμεσους μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού στην ειδική και γενική αγωγή, με αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας.

-Τήρηση των πινάκων προϋπηρεσίας ΕΕΠ και ΕΒΠ και προσλήψεις από αυτούς στις θέσεις αναπλήρωσης.

-Kατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση και αλλού.

ΨΗΦΙΣΜΑ
Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζόμενων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Ο αγώνας αυτός δείχνει το δρόμο σε όλο το εργατικό κίνημα. Το δρόμο του αγώνα μέχρι τέλους για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων που στερούν οι πολιτικές κεφαλαίου-ΕΕ-κυβερνήσεων.

Εδώ και 4 χρόνια εφαρμόζονται εκτεταμένα τα προγράμματα ΟΑΕΔ ΕΣΠΑ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, διαλύοντας τις εργασιακές σχέσεις, αναιρώντας στοιχειώδη δικαιώματα που συγκροτούσαν αυτό που για έναν αιώνα γνωρίζαμε ως εργασία. Τα συγκεκριμένα προγράμματα, καθώς και η κατάργηση του επιδόματος ανεργίας για τη συντριπτική πλειοψηφία των ανέργων έχει συμβάλλει στη γιγάντωση του εργασιακού μεσαίωνα στην εξαθλίωση χιλιάδων ανθρώπων. Παρά τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει τις πολιτικές των προκατόχων τους, συνεχίζοντας τα πλαίσια που ορίζουν αυτά τα δουλοκτητικά προγράμματα, αλλά και προωθώντας μια σειρά από αντεργατικές ρυθμίσεις.

Η κυβέρνηση δεν υπολόγιζε ότι οι εργαζόμενοι στα προγράμματα θα κατορθώσουν να ορθώσουν το ανάστημα τους. Κι όμως, οι πιο φτωχοί των φτωχών δεν παρακαλάνε, δεν προσκυνούν! Με αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση απαιτούν αυτό που είναι αναγκαίο όχι μόνο για αυτούς, αλλά για όλους τους άνεργους και επισφαλώς εργαζόμενους. Απαιτούν να σταματήσει η ανακύκλωση των ανέργων και να συνεχίσουν να εργάζονται με πλήρη δικαιώματα και κανονικό μισθό. Ξέρουν ότι κάτι τέτοιο έρχεται σε σύγκρουση με κυβερνήσεις δήμους και τη λογική του ΕΣΠΑ. Ξέρουν όμως ότι η νίκη τους θα είναι νίκη όλων των εργαζόμενων και των ανέργων και από εκεί αντλεί τη δύναμη ο αγώνας τους.

Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι συνάδελφοι να παραμείνουν στη δουλειά. Η πολιτική της ανακύκλωσης της ανεργίας και της φτώχειας μπορεί και πρέπει να σταματήσει!

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου θα σταθεί στο πλευρό των εργαζόμενων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Θα αναλάβει πρωτοβουλίες ενημέρωσης των μελών της για το συγκεκριμένο θέμα. Καλεί τα μέλη της να παρέχουν ηθική και υλική στήριξη στους εργαζόμενους που μέσα σε αυτές τις μέρες και νύχτες κατασκηνώνουν κάτω από το Υπ. Εργασίας.

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ – ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

ΝΑ ΜΗ ΦΥΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ για όλους.

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΑΕΔ – ΕΣΠΑ και κάθε μορφή ελαστικής εργασίας.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΠΑΛ

Απαιτούμε:Να μη συγχωνευτεί ή να κλείσει κανένα τμήμα ΕΠΑΛ!
Να μη μετακινηθούν υποχρεωτικά συνάδελφοι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χωρίς τη θέληση τους σε ΙΕΚ .
Καμία καταστρατήγηση του ωραρίου . Όχι στο πρωί, απόγευμα, τη δουλειά στα Σαββατοκύριακα και αργίες! Καμιά αναπλήρωση για άδειες, απεργία.
Η αναπλήρωση των χαμένων ωρών να γίνει με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να μη βάζει επιπλέον εμπόδια στους σπουδαστές, στις σπουδές, την εργασία τους, τη ζωή τους και εξαντλητικά ωράρια για εκπαιδευτικούς και σπουδαστές.
Να διασφαλιστεί η διδακτική προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών που
μετακινούνται στα ΙΕΚ.
Οι θέσεις εκπαιδευτικών να καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό με
διασφαλισμένα εργασιακά δικαιώματα.

Να καλυφθούν όλα τα κενά στα ΙΕΚ διορισμούς μόνιμου προσωπικού!

Κανένα τμήμα των ΕΠΑΛ να μην κλείσει!

Όχι στις υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών!

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral