ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔25/11/2016 - 02:18 | Author: Newsroom

Το τελευταίο χρονικό διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μετακινήσεων συναδέλφων με πρόσχημα τη συμπλήρωση ωραρίου. Κάποιες, μάλιστα, από αυτές τις μετακινήσεις γίνονται με εντολή ΜΟΝΟ της Δ/ντριας Εκπαίδευσης Ν.

Ημαθίας παρά την ΑΝΤΙΘΕΤΗ γνώμη του ΠΥΣΔΕ Ημαθίας.

Η αύξηση του ωραρίου το 2013, η διαδικασία συγχωνεύσεων και περικοπών σε συνδυασμό με τις τελευταίες χειρουργικού τύπου επεμβάσεις του Υπουργείου Παιδείας, οδηγούν χιλιάδες αναπληρωτές στην ανεργία και τους μονίμους εκπαιδευτικούς να μη μπορούν να συμπληρώσουν το διευρυμένο ωράριο τους και να αναγκάζονται έτσι να μετακινούνται από σχολείο σε σχολείο ακόμη και την ίδια μέρα!

Οι πρόσφατες «μεταρρυθμίσεις» : αλλαγές σε ωρολόγια Προγράμματα Γυμνασίου, συγχωνεύσεις ειδικοτήτων και τομέων στα ΕΠΑΛ, η κατάργηση του 3ωρου για τους υπευθύνους εργαστηρίων Φ.Ε. και πληροφορικής, η κατάργηση της συμπλήρωσης ωραρίου με προγράμματα, η κατάργηση της υποστήριξης project για τους καθηγητές πληροφορικής στο Λύκειο, η αντιπαιδαγωγική και αντιεπιστημονική διεύρυνση των αναθέσεων πετυχαίνουν το στόχο τους να παράγουν «πλεονάσματα» εκπαιδευτικών και ωρών.

Επιπλέον, η διαδικασία τοποθετήσεων για συμπλήρωση ωραρίου, με τον τρόπο που γίνεται, δημιουργεί εύλογα αδικίες, ενώ παράλληλα τα προγράμματα στα σχολεία γίνονται άνω- κάτω και μη-λειτουργικά. Πολλοί εκπαιδευτικοί υφίστανται καθημερινές μετακινήσεις με δυσμενείς επιπτώσεις τόσο στην προσωπική τους ζωή όσο και στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Σε πρόσφατη συνάντηση με την Δ/ντρια Εκπαίδευσης το ΔΣ της ΕΛΜΕ έθεσε ζητήματα τέτοιων τοποθετήσεων. Συγκεκριμένα:

  • Ζητήθηκε να καλυφθούν με προσλήψεις αναπληρωτών Ε.Α. τα κενά στην Ειδική Αγωγή. Η Δ/ντρια απάντησε πως αυτό θα γίνει άμεσα.

  • Ζητήθηκε οι συνάδελφοι που μετακινήθηκαν με υποχρεωτική απόσπαση στο ΙΕΚ Βέροιας να επιστρέψουν προκειμένου να καλύψουν κενό σε σχολείο της Β΄θμιας Εκπαίδευσης. Η Δ/ντρια δέχθηκε την επιχειρηματολογία της ΕΛΜΕ, δήλωσε πως η ίδια έχει θετική άποψη για την επιστροφή των συναδέλφων, όμως κάτι τέτοιο δεν θα γίνει, γιατί συναντά την άρνηση του Περιφερειακού Δ/ντη Εκπαίδευσης. Το ΔΣ επέμεινε και επιμένει στην ανάκληση της υποχρεωτικής απόσπασης των συναδέλφων από το ΙΕΚ.

  • Ζητήθηκε να ανακληθεί απόφαση της Δ/ντριας, (που έχει άμεση σχέση με την μη επιστροφή συναδέλφων από το ΙΕΚ) που εγινε χωρίς την σύμφωνη γνώμη του ΠΥΣΔΕ, για μετακίνηση συναδέλφου με παραβίαση της αρχαιότητας. Παρότι το ΔΣ ζήτησε πιεστικά τη νομοθεσία, τα άρθρα και τις παράγραφους νόμων που δικαιολογούν μια τέτοια επιλογή της Δ/ντριας, αυτό δεν έγινε. Απαιτούμε από την Δ/ντρια να σεβαστεί τις εργασιακές μας σχέσεις και να ανακαλέσει αποφάσεις της που έρχονται σε αντίθεση με αυτές.

alt

Loading...
  • europalso

    ideascentral