Έλληνες φοιτητές κέρδισαν το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό της Microsoft

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/08/2016 - 11:08 | Author: Newsroom

Το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού Imagine Cup της Microsoft κέρδισαν τέσσερις φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έφτιαξαν μια εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας για κινητά τηλέφωνα, η οποία έχει στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών πάνω στο πρόβλημα του bullying, καθώς και την αύξηση της ενσυναίσθησης και της αυτοπεποίθησής τους, προκειμένου να διαχειρίζονται δραστικά τέτοια φαινόμενα στο σχολείο και στον κοινωνικό τους περίγυρο.

Η εφαρμογή πήρε το όνομά της από την Amanda Todd, η οποία σε ηλικία 15 χρονών αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της, αφότου υπέστη σωματική, ψυχολογική και σεξουαλική βία. Πριν από τον θάνατό της δημοσίευσε βίντεο στο οποίο εξιστορούσε την τραγική ιστορία της μέσα από μια σειρά από κάρτες.

Το βίντεο απέκτησε μεγάλη δημοσιότητα και η Amanda έγινε σύμβολο κατά του bullying και πηγή έμπνευσης για τους τέσσερις φοιτητές Βασίλη Μπαλτατζή, Μαργαρίτα Μπίντση, Γιώργο Σχινά και Ηλία Χρυσοβέργη, όπως και για τον καθηγητή τους Λεόντιο Χατζηλεοντιάδη, του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

avgi.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral