Ελληνοκυπριακή επιτροπή για θέματα εκπαίδευσης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/07/2016 - 02:21 | Author: Newsroom

Από τις Επιτροπές Μορφωτικών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων

avgi.gr

Η συγκρότηση μιας μεικτής επιτροπής με μέλη από τις Επιτροπές Μορφωτικών Υποθέσεων του ελληνικού Κοινοβουλίου και της Επιτροπής Παιδείας της κυπριακής Βουλής για να εξετάσει τις προοπτικές παραπέρα συνεργασίας των δύο χωρών σε θέματα εκπαίδευσης αποφασίστηκε σε συνάντηση εκπροσώπων των δύο χωρών στη Βουλή.

Αναλυτικά, συμμετείχαν ο υπουργός Παιδείας της Κύπρου Κ. Καδής, ο Κ. Χατζηγιάννης, πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της κυπριακής Βουλής, οι βουλευτές της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου Γεώργιος Γεωργίου, Πανίκος Λεωνίδου, Παύλος Μυλωνάς, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Ν. Φίλης, η αναπληρώτρια υπουργός Σ. Αναγνωστοπούλου και το προεδρείο της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής Κ. Γαβρόγλου (Πρόεδρος), Δ. Σεβαστάκης (Αντιπρόεδρος), Δ. Μπαξεβανάκης (Γραμματέας).

Στη συνάντηση αποφασίστηκε επίσης να διερευνηθούν οι λύσεις μιας σειράς προβλημάτων όπως οι μεταγραφές Κυπρίων φοιτητών στα ελληνικά ΑΕΙ, η πρόσβαση των Κυπρίων με ελληνική καταγωγή στα ελληνικά ΑΕΙ, η ανάγκη συνεργασίας του ΔΟΑΤΑΠ με τα αρμόδια σώματα της Κύπρου κ.ά.

Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν με την επίσκεψη του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στην Κύπρο, όπου και θα υπογραφεί σειρά συμφωνιών με στόχο την περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων στον χώρο της Παιδείας.

Loading...
  • europalso

    ideascentral