Εκτός αναλυτικού προγράμματος η διδασκαλία της αλβανικής γλώσσας από εθελοντές καθηγητές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔28/11/2014 - 17:51 | Author: Newsroom

Σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή του Βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Παναγιώταρου για ενδεχόμενο εισαγωγής των Αλβανικών ως δεύτερη γλώσσα για τα παιδιά των Αλβανών μεταναστών στα ελληνικά σχολεία, απάντησα ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Επίσης, επειδή υπήρξαν δημοσιεύματα ότι θα μπει η Αλβανική στα ελληνικά σχολεία, αυτά είναι κουραφέξαλα, αθλιότητες και προβοκάτσια στην προσπάθεια που κάνουμε.

Η προσπάθειά μας είναι να λυθεί το θέμα των εγχειριδίων που διδάσκονται τα παιδιά της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία. Αυτό είναι προτεραιότητα του Υπουργείου Παιδείας.

Για τα παιδιά όλων των μεταναστών, όχι μόνο των Αλβανών, υπάρχει η υποχρέωση από το Συμβούλιο της Ευρώπης και της UNESCO να τα βοηθούμε να έχουν σχέση με την γλώσσα τους. Αλλά όχι στα αναλυτικά προγράμματα, εξω από το αναλυτικό πρόγραμμα, όπως γίνεται τώρα από εθελοντές καθηγητές. Να γίνεται όμως, οργανωμένα υπό την εποπτεία του Υπουργείου. Το ΙΕΠ μας έχει ενημερώσει ότι γι’ ‘αυτό θέμα δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο και δεσμεύομαι να το φέρω στη Βουλή.

facebook.com/andreas.loverdos.50

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...


  • europalso

    ideascentral