Εκθεση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων στο Σ/Ν «Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/05/2015 - 17:59 | Author: Newsroom

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων συνήλθε στις 4 και 5 Μαΐου 2015, σε τρεις συνεδριάσεις, υπό την προεδρία του Προέδρου αυτής, κ. Κωνσταντίνου Τσουκαλά, με αντικείμενο την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου «Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

Το ως άνω σχέδιο νόμου χαρακτηρίστηκε από την Κυβέρνηση ως κατεπείγον και η Επιτροπή αποδέχθηκε, κατά πλειοψηφία, το χαρακτηρισμό του, ως κατεπείγοντος, σύμφωνα με το άρθρο 109 του Κανονισμού της Βουλής, σε τρεις συνεδριάσεις.

Στις συνεδριάσεις παρέστησαν ο Υπουργός και ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ.κ. Αριστείδης – Νικόλαος – Δημήτριος Μπαλτάς και Αναστάσιος Κουράκης, αντί- στοιχα, καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, το λόγο έλαβαν ο Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο Εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, ο Ειδικός Αγορητής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, κ. Αντώνιος Γρέγος, η Ειδική Αγορήτρια του «Ποταμιού», κυρία Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Ειδικός Αγο- ρητής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, κ. Εμμανουήλ Συντυχάκης, η Ειδική Αγορήτρια των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κυρία Σταυρούλα Ξουλίδου, η Ειδική Αγορήτρια του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, κυρία Παρασκευή (Εύη) Χριστοφιλοπούλου, καθώς και οι Βουλευτές κ.κ. Δημήτριος Κρεμαστινός, Γιώργος Πά- ντζας, Νικόλαος Ορφανός, Ελένη Αυλωνίτου, Δημήτρης Σεβαστά- κης, Μαρία Τριανταφύλλου, Γεώργιος Στύλιος, Ελισσάβετ Σκούφα, Μερόπη Τζούφη, Γιάννης Αμανατίδης, Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Χαρά Καφαντάρη, Γιάννης Στέφος, Φωτεινή Βάκη, Γιώργος Ακριώτης, Παναγιώτα Δριτσέλη, Γιώργος Μαυρωτάς, Νίκος Μιχαλάκης, Γεωργία Μαρτίνου, Εμμα- νουήλ Κόνσολας και Δημήτρης Εμμανουηλίδης.

Επίσης, προσήλθαν και εξέθεσαν τις απόψεις τους επί του σχεδίου νόμου, σύμφωνα με το άρθρο 38 του Κανονισμού της Βουλής, οι κ.κ.: Θεμιστοκλής Κοτσιφάκης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λει τουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ο.Λ.Μ.Ε.), Θανάσης Κικινής, Πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Δ.Ο.Ε.), Νικόλαος Παϊζης, Α ́ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Λειτουργών Ελλάδας, (Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.), Αρετή – Ελένη Κεραμάρη, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νομικών και Πολιτικών Επιστημόνων (Π.Ε.Ν.Π.Ε.), Θεοδόσης Κατσούλας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλή- νων Κοινωνιολόγων, Δημήτρης Κυριακός, Πρόεδρος της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας, Σταύρος Κωτσάκης και Νικόλαος Σκίκος, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.ΚΑ.Π.), Βασίλειος Τσελφές, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων, Νικόλαος Χρόνης και Αθανάσιος Κασσίδης, μέλος της Επιτροπής Παιδείας της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ελ- λήνων Φυσικών, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και Τριανταφυλλιά Σιδέρη, μέλος, Λαμπρινή Παπατσίμπα, Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Προτύπων, Γεώργιος Φανουράκης, Πρόεδρος του Συντονιστικού Συμβουλίου Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «ΔΗΜΟΚΡΙ- ΤΟΣ», Δημήτρης Παντελάκης, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, Πάρις Βεντήρης, Πρόεδρος της Πα νελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Εκπαίδευσης, Μαρία Δελλή, Οργανωτική Γραμματέας της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Μαθητών – Γονέων Ελλάδας, Στάθης Ευσταθόπουλος, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (Π.Ο.Σ.Δ.Ε.Π.), Γεώργιος Κατωπόδης, Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων, Αθανάσιος Δάλλας, Εκπρόσωπος της Ένωσης Αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων και Ανδρέας Γιαννακούλης, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Ιωνιδείου Σχολής.

Ο Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ και η Ειδική Αγορήτρια των Ανεξαρτήτων Ελλήνων εισηγήθηκαν την ψήφιση του συζητούμενου σχεδίου νόμου, ο Εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, η Ειδική Αγορήτρια του «Ποταμιού», ο Ειδικός Αγορητής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και η Ειδική Αγορήτρια του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος το καταψήφισαν, ενώ ο Ειδικός Αγορητής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή επιφυλάχθηκε για την τελική τοποθέτησή του, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου στη Βουλή.

Τέλος, η Επιτροπή, αφού έλαβε υπόψη τις αγορεύσεις των Εισηγητών, των Ειδικών Αγορητών, καθώς και των μελών της, έκανε δεκτό, κατά πλειοψηφία, το ως άνω σχέδιο νόμου, κατ’ αρχήν, κατ’ άρθρο και στο σύνολό του και εισηγείται την ψήφισή του από τη Βουλή, ως έχει.

Αθήνα, 5 Μαΐου 2015

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΜΗΤΑΦΙΔΗΣ

Loading...
  • europalso

    ideascentral