“Έξω ο ΟΟΣΑ από τα ελληνικά σχολεία”

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/10/2017 - 17:07 | Author: Newsroom

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ “Π.ΚΑΛΛΙΕΡΟΣ” ΨΗΦΙΣΜΑ Γ.Σ. 19-102017 – ΈΞΩ Ο Ο.Ο.Σ.Α ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Ο , οι δολοφόνοι δηλαδή του δημόσιου σχολείου σε παγκόσμιο επίπεδο κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες με πλήρη ελευθερία κινήσεων στα σχολεία μας, προκειμένου να μας προτείνουν έπειτα, όπως το 2011, μια από τα ίδια, δηλαδή αξιολόγηση εκπαιδευτικών και απολύσεις, λειτουργία των σχολείων με όρους επιχειρήσεων, διαφοροποιημένη χρηματοδότηση, προσλήψεις εκπαιδευτικών ανά σχολείο και αξιολόγηση των σχολικών μονάδων με βάση τις επιδόσεις των μαθητών τους. Το μόνο που θέλουν να ισχυριστούν αυτή τη φορά είναι ότι η συνταγή ΟΟΣΑ έχει προκύψει μετά από διαβούλευση με την εκπαιδευτική κοινότητα. Νομιμοποίηση αναζητούν τα κλιμάκια του ΟΟΣΑ και η κυβέρνηση για να επιβάλλουν μια πολιτική που εδώ και μήνες είναι προαποφασισμένη, όπως περίτρανα φαίνεται από την ενδιάμεση έκθεση του υπερεθνικού οργανισμού που έχει ήδη δημοσιοποιηθεί.

Καθόλου τυχαία, η επίσκεψη του ΟΟΣΑ συνοδεύεται από πλήθος δημοσιευμάτων που προσπαθούν να καλλιεργήσουν μια εικόνα πλήρους απαξίωσης του δημόσιου σχολείου. Μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα δημοσίευσε πρωτοσέλιδο με το τίτλο “ Είδε και έφριξε” ο ΟΟΣΑ, προσθέτοντας ότι στη νέα έκθεση η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα είναι υπογραμμισμένη με κόκκινα γράμματα. Η τακτική αυτή είναι δυστυχώς παγκοσμίως γνωστή, ο χαρακτηρισμός ενός εκπαιδευτικού συστήματος ως αποτυχημένου με βάση τα κριτήρια ΟΟΣΑ, οδηγεί στην τελική υιοθέτηση των αντιεκπαιδευτικών του προτάσεων, μετά από ένα κλίμα πανικού που έχουν καλλιεργήσει συντονισμένα τα ΜΜΕ.

Ως σύλλογος θα απαντήσουμε σε ένα μόνο ερώτημα που έθεσε ο ΟΟΣΑ στους συναδέλφους μας. Ποιο είναι το όραμά μας για το δημόσιο σχολείο; Είναι το δημόσιο ενιαίο 12χρονο σχολείο με δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, σε μια Ελλάδα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εργατικής χειραφέτησης, χωρίς επιτροπεία από τους υπερεθνικούς οργανισμούς. Και με αυτό το όραμά μας για το δημόσιο σχολείο θα συγκρουστούμε με την πολιτική της κυβέρνησης του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε.

Η εκπαιδευτική κοινότητα, οι σύλλογοι εκπαιδευτικών, οι μαθητές και οι γονείς δεν έχουν να συζητήσουν τίποτα με τους εκπροσώπους του Ο.Ο.Σ.Α. Ξέρουμε ότι ο διάλογός που επιδιώκουν μαζί μας είναι προσχηματικός και αποβλέπει στο να νομιμοποιήσει ήδη ειλημμένες αποφάσεις, αποφάσεις που είναι καταστροφικές για τη δημόσια εκπαίδευση και τα μορφωτικά δικαιώματα των εργαζομένων.
Δε συμμετέχουμε επομένως σ’ έναν τέτοιο διάλογο και καλούμε συναδέλφους και Διευθυντές Σχολείων να μη δεχτούν τέτοια κλιμάκια στα σχολεία τους και να ενημερώσουν άμεσα το Σύλλογό μας, αν τέτοιο κλιμάκιο εμφανιστεί στην περιοχή.
Καλούμε τη Δ.Ο.Ε να καταδικάσει την επίσκεψη αυτών των κλιμακίων στα σχολεία και να πάρει μέτρα σε συνεργασία με τους Συλλόγους Π.Ε, που δεν θα επιτρέψουν τη συνέχιση αυτών των επισκέψεων.

Loading...
  • europalso

    ideascentral