• Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στα σχολεία ΠΕ

  ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/10/2015 - 16:41 | Author: Newsroom

  Εκρηκτική εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση στα σχολεία της ΠΕ ,εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων σε διδακτικό προσωπικό.

  Ιδιαίτερα τραγική είναι η κατάσταση στην ειδική αγωγή όπου όλες οι δομές υπολειτουργούν,αφού δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας αναπληρωτής ειδικής αγωγής.

  Υπενθυμίζω ότι πέρυσι στην ειδική αγωγή η α’ φάση είχε γίνει στις 11/9 και η β’ στις 18/9 και είχαν προσληφθεί 227 νηπιαγωγοί ειδικής και 1224 δάσκαλοι ειδικής,σύνολο :1451.

  Αλλά και στη Γενική αγωγή η κατάσταση δεν είναι καλύτερη, αφού ως τώρα έχουν προσληφθεί 4153 αναπληρωτές( δάσκαλοι-νηπιαγωγοί-ειδικότητες),ενώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι είχαν προσληφθεί 6251.

  Συνολικά οι φετινές προσλήψεις στην ΠΕ (Γενική και ειδική αγωγή) υπολείπονται των περσινών-την αντίστοιχη περίοδο- κατά 3549.

  Σύμφωνα με ενημέρωση από το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου για αύριο είναι προγραμματισμένο να γίνει η α’ φάση των προσλήψεων -1400 περίπου-στην ειδική αγωγή για ΣΜΕΑΕ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση,εφόσον ολοκληρωθεί ο έλεγχος των ενστάσεων και αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες.

  Η παράλληλη θα “τρέξει” αργότερα ,χωρίς να έχει προσδιορισθεί ακόμα ο χρόνος.

  Δ.Μπράτης facebook

  Loading...