Εκπαιδευτικοί: Τους στέλνουν μακριά και τους οδηγούν στη διαθεσιμότητα!

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/04/2014 - 15:56 | Author: Newsroom

Σε… αυτο-απόλυση αναμένεται να οδηγηθούν εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα αν και έχουν τοποθετηθεί σε νέες θέσεις, καθώς σύμφωνα με την ΟΛΤΕΕ πολλοί εξ αυτών αναγκάζονται να μετακινηθούν σε περιοχές μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Σε δελτίο Τύπου της, η ΟΛΤΕΕ παραθέτει μια σειρά παραδειγμάτων που αποδεικνύουν ότι η “τακτοποίηση” ορισμένων εκπαιδευτικών, μόνο ως τέτοια δεν μπορεί να νοηθεί:

– Εκπαιδευτικός ΠΕ 18.33 Βρεφονηπιοκόμος της Δ/νσης Κοζάνης καταλαμβάνει θέση στο Δήμο Λέρου.

– Εκπαιδευτικός ΠΕ 18.33 Βρεφονηπιοκόμος που υπηρετούσε στη Δ/νση Δυτικής Θεσσαλονίκης καταλαμβάνει θέση στο Δήμο Θήρας (Σαντορίνη).

– Εκπαιδευτικός ΠΕ 14.06 Νοσηλευτής που υπηρετούσε στη Δ/νση Αργολίδας καταλαμβάνει θέση στη ΔΔΒΜ Άρτας.

– Εκπαιδευτικός ΠΕ 18.01 Γραφικών Τεχνών που υπηρετούσε στη Δ/νση Πιερίας καταλαμβάνει θέση στη ΔΔΒΜ Χίου.

– Εκπαιδευτικός ΠΕ 18.27 Διακοσμητικής που υπηρετούσε στη Δ/νση Ημαθίας καταλαμβάνει θέση στη ΔΔΒΜ Χανίων.

– Εκπαιδευτικός ΠΕ 18.24 Εργασιοθεραπείας που υπηρετούσε στη Δ/νση Δυτικής Θεσσαλονίκης καταλαμβάνει θέση στη ΔΔΒΜ Ρέθυμνης.

– Εκπαιδευτικός ΠΕ 18.33 Βρεφονηπιοκόμος που υπηρετούσε στη Δ/νση Λακωνίας καταλαμβάνει θέση στη ΔΔΒΜ Ξάνθης.

Σύμφωνα με την ΟΛΤΕΕ, τα παραδείγματα είναι απείρως περισσότερα. Μάλιστα τονίζει ότι «αν λάβουμε υπόψη ότι η πλειονότητα των εκπαιδευτικών είναι μέσης ηλικίας, έχουν οικογένεια και παιδιά, υποθέτουμε ότι πολλοί θα εξαναγκαστούν τελικά να… αυτο-απολυθούν προκειμένου να μην μεταναστεύσουν μακριά από τις οικογένειές τους, που είναι και οικονομικά δυσβάσταχτο εν μέσω της κρίσης!

Τρανταχτή περίπτωση κατά την ΟΛΤΕΕ αποτελούν οι ειδικότητες ΠΕ 18.33 Βρεφονηπιοκόμων και ΤΕ 01.30 Παιδοκόμων-Βρεφοκόμων:

– συνολικός αριθμός σε διαθεσιμότητα 306 (290 & 16 αντίστοιχα).

– προκηρύχτηκαν συνολικά 321 θέσεις (= 26 + 12 + 97 + 36 + 150)

“Δηλαδή θα έπρεπε να τοποθετηθούν ΟΛΟΙ και να περισσεύουν και 15 θέσεις.

Όμως, αντί να υπάρχει περίσσευμα, σήμερα είναι “αγνοούμενοι” 87 εκπαιδευτικοί από αυτούς. Ακόμη και εάν καταλάβουν όλες τις επιπλέον 36 θέσεις των ΔΔΒΜ, θα βρεθούν απολυμένοι οι 51 από αυτούς! Ίσως κάποιοι από αυτούς να περιλαμβάνονται στα 111 β΄πτυχία που δεν ανακοινώθηκαν ακόμη.

Κατά την ΟΛΤΕΕ, όλα αυτά αποδεικνύουν την “εξορθολογισμένη” και “σοφά μελετημένη” κατανομής θέσεων για τους εκπαιδευτικούς στη διαθεσιμότητα”.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral