Εκπαίδευση μεταναστών στην Ελλάδα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/06/2016 - 17:13 | Author: Newsroom

Την ανάγκη εκπόνησης συγκεκριμένου σχεδίου δράσης για την εκπαίδευση των χιλιάδων μεταναστών που έχουν «εγκλωβιστεί» εντός των ελληνικών συνόρων, εξαιτίας της πρωτοφανούς ανεπάρκειας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επισημαίνει σε ερώτηση που κατέθεσε ο Συντονιστής της ΟΔΕ Μορφωτικών Υποθέσεων ΝΔ, Βουλευτής Επικρατείας, Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης μαζί με τον Τομεάρχη Παιδείας και Θρησκευμάτων ΝΔ, Βουλευτή Λάρισας, Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Οι συνυπογράφοντες βουλευτές, με αφορμή παλαιότερο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας που ανακοίνωνε τη σύσταση ειδικής επιτροπής για την εκπαίδευση των μεταναστών στην Ελλάδα, ρωτούν τον Υπουργό Παιδείας:

  • Τι έχει πράξει μέχρι σήμερα η ειδική επιτροπή που θα μελετούσε το θέμα της εκπαίδευσης των μεταναστών στην Ελλάδα;
  • Με ποιο τρόπο το Υπουργείο Παιδείας θα αντιμετωπίσει τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μεταναστών που βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα, λαμβάνοντας υπόψη ότι μέχρι σήμερα έχει αποτύχει στο να αντιμετωπίσει μακροχρόνια εκπαιδευτικά προβλήματα των κατοίκων της Χώρας μας;

Θέμα: Εκπαίδευση μεταναστών στην Ελλάδα

Αθήνα, 9 Ιουνίου 2016

Η εισροή χιλιάδων μεταναστών στην Ελλάδα και ο «εγκλωβισμός» τους εντός των ελληνικών συνόρων, εξαιτίας της πρωτοφανούς ανεπάρκειας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θέτει επιτακτικά το ζήτημα της κάλυψης βασικών αναγκών τους. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και το ζήτημα της εκπαίδευσης τους, ιδίως στην περίπτωση που μεγάλος αριθμός αυτών παραμείνει για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα στην ελληνική επικράτεια. Η αντιμετώπιση αυτής της ανάγκης επιβάλλει συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, που πρέπει να εκπονηθεί και να εφαρμοστεί το ταχύτερο δυνατό. Είναι άξιο απορίας αν το Υπουργείο Παιδείας είναι σε θέση τόσο να εκπονήσει όσο και να εφαρμόσει αυτό το σχέδιο, δεδομένου ότι μέχρι στιγμής έχει φανεί ανίκανο στο να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά σημαντικά προβλήματα του εκπαιδευτικού συστήματος μας, όπως των χιλιάδων κενών στα σχολεία, της φθίνουσας πορείας της δια βίου μάθησης, της υποχρηματοδότησης των πανεπιστημίων κ.α.

Σύμφωνα με το από 5-3-2016 δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας, στην κοινή συνεδρίαση των Υποεπιτροπών του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία ο κ. Φίλης είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να προχωρήσει στη σύσταση μιας ειδικής επιτροπής που θα μελετήσει το θέμα της εκπαίδευσης των μεταναστών στην Ελλάδα, τόσο ανηλίκων όσο και ενηλίκων.

Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

1) Τι έχει πράξει μέχρι σήμερα η ειδική επιτροπή που θα μελετούσε το θέμα της εκπαίδευσης των μεταναστών στην Ελλάδα;

2) Με ποιο τρόπο το Υπουργείο Παιδείας θα αντιμετωπίσει τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μεταναστών που βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα, λαμβάνοντας υπόψη ότι μέχρι σήμερα έχει αποτύχει στο να αντιμετωπίσει μακροχρόνια εκπαιδευτικά προβλήματα των κατοίκων της Χώρας μας;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Θεόδωρος Φορτσάκης Μάξιμος Χαρακόπουλος

Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ Βουλευτής Λαρίσης ΝΔ

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral