Εκατοντάδες μαθητές διαδήλωσαν υπέρ των προσφύγων στα Χανιά

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/11/2016 - 09:19 | Author: Newsroom

Πολλές εκατοντάδες μαθητές συμμετείχαν στην κινητοποίηση αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 11 το πρωί στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Από εκεί, οι μαθητές προχώρησαν σε πορεία, διέσχισαν όλους τους κεντρικούς δρόμους, έκανε στάσεις στο Δημαρχείο και στην Αντιπεριφέρεια Χανίων – όπου δόθηκε και το κείμενο των μαθητών – για να καταλήξει ξανά στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το συντονιστικό όργανο των μαθητών το οποίο με ανακοίνωσή του καλούσε όχι μόνο τους μαθητές αλλά και τους πολίτες να συμμετέχουν “για να απαντήσουν με την παρουσία τους στα κρούσματα ρατσιστικών και ξενοφοβικών συμπεριφορών σε περιοχές της υπόλοιπης Ελλάδας, αλλά και σε κάποιες αντιδράσεις που ήδη έχουν υπάρξει και στα Χανιά για την φιλοξενία προσφύγων”.
poria7


Αυτή τη στιγμή τα σχολεία των Χανίων που τελούν υπό κατάληψη για θέματα που αφορούν και τη λειτουργία τους, και ενόψει της ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ 7ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ είναι πλέον 7 και πιο συγκεκριμένα τα Λύκεια Ακρωτηρίου, Ελ. Βενιζέλου, Σούδας, 4ο ΓΕΛ, και τα ΕΠΑΛ Ελ. Βενιζέλου Ακρωτηρίου καθώς και τα Γυμνάσια Σούδας και Ακρωτηρίου.
Loading...
  • europalso

    ideascentral